TOKAT (AA) - Saadet Partisi Tokat Merkez İlçe Başkanı Selim Işık, Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın, vefatının dördüncü yılında "Erbakan Haftası" anma programları ile anıldığını söyledi.

Işık, il başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında, "40 yıllık siyasi hayatı boyunca tam bağımsız, yaşanabilir, lider, dünyaya örnek Türkiye hedefine ulaşmak için canla başla yılmadan, usanmadan çalışan, 'hayat iman ve cihattır' sözünü kendisine düstur edinen merhum liderimiz Necmettin Erbakan, tüm insanlığın saadet ve selameti için çalışılması gerektiğini bizlere öğretmiş, 'insanların en hayırlısı insanlara faydalı olanıdır' hadis-i şerifini baş tacı etmemizi öğütlemiştir" dedi.

Milli Görüş Hareketi'nin Erbakan ile birlikte ayağa kalktığını belirten Işık, "Ağır sanayi hamlesiyle fabrika yapan fabrikalar ülkemizin önünü açmıştır. Türkiye'miz ve Ortadoğu üzerine planları olan Siyonist güçler ve işbirlikçileri, yapılan milli ve manevi kalkınmadan rahatsız oldular. Milli Görüşü, planları önünde en büyük engel olarak gördükleri için, bu milli hareketi hep yok etmeye çalıştılar. 4 defa partisini kapattılar, 2 defa da partisini böldüler. Yıllarca onu siyasi yasaklı yaptılar. Yine de davasından döndüremediler" diye konuştu.

Saadet Partisi Genel Merkezi'nin 24 Şubat - 2 Mart tarihlerini "Erbakan Haftası" olarak belirlediğini ifade eden Işık, Tokat'ta çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini kaydetti.