Bem-Bir-Sen 5. Olağan Genel Kurulu’nda başkanlığa Mürsel Turbay yeniden seçildi.
Tek liste halinde gidilen olağan kongrede Bem-Bir-Sen Genel Başkanlığı’na Mürsel Turbay ve yönetimi yeniden seçildi. Kongre sonrasında bir açıklama yapan Turbay, “Seçimlerin ülkemize, milletimize, sendikamıza ve yerel yönetim çalışanlarına hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.
Sendikal anlamda yeni bir dönemin başladığını söyleyen Turbay, “Bu yeni dönemde aynı kadromuzla yola devam edeceğiz. Yeni Türkiye’nin temellerinin atıldı bugünlerde bizim bu kongremiz yerel yönetimler ve ülkemiz için önemlidir. Yaptığımız çalışmalarla bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkemize katkı sunmaya devam edeceğiz. Bu genel kurulumuza kadar Bem-Bir-Sen her zaman ilkleri yapan sendika olmuştur. Bundan sonrada ilkleri yapmaya devam edecektir. Yeni dönemimizde Bem-Bir-Sen öncülüğünde uluslar arası sendikal üst birlik için çalışmalar yapmaktayız. 22 ülke ile başlattığımız işbirliği ile bu üst kuruluşun temelini attık. Ülkemizin 2023 ve 2071 hedefi doğrultusunda bölgesinde ve dünyada lider ülke olması için bizde bu uluslararası sendikal kuruluşla katkı sunacağız. Bu amaç doğrultusunda Türkiye’de güçlü bir toplumun güçlü bir STK’sıyla dünyayı kuşatacağız. Dünyadaki sessiz yığınların sesi olacağız” diye konuştu.
Yapılan seçimde genel başkanlığa Mürsel Turbay, genel başkan yardımcılıklarına Levent Uslu, Medeni Sevinç, Gürkan Alper ve Recayi Karslı seçildi.