Bilecik’in Bozüyük ilçesinde, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Endüstri Meslek Lisesi) binasının ardından Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Bozüyük Kız Meslek Lisesi) binasının da depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltılmasına karar verildi.
Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Bozüyük Kız Meslek Lisesi) binası, yapılan incelemeler sonrasında depreme dayanıksız (Oturulamaz) raporuna istinaden valilik oluru ile boşaltılıyor. Pazartesi günü gelen ’Oturulamaz’ raporunun ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Valilik makamınca gerekli tedbirlerin alınması konusunda resmi yazının gelmesiyle başlayan süreçte gerekli yazışmaların ardından okulun Valilik oluruyla boşatılmasına karar verildi.
Bunun üzerine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce okulun boşaltılması öğrenci ve idari personelin sorunsuz bir şekilde belirlenecek yeni okullarında eğitim öğretime başlamaları konusunda çalışma başlatıldı. Yapılan değerlendirmenin ardından Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Bozüyük Kız Meslek Lisesi) nin Bozüyük Şehit Zafer İpek Anadolu Lisesi binasına taşınacağı belirtildi. Şehit Zafer İpek Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin ise Bozüyük İMKB Anadolu Lisesinin boş olan 12 derslikli en üst katına taşınacağı kaydedildi.