SAMSUN (AA) - İLYAS GÜN - Samsun'da ailesinin ekonomik durumundan dolayı 2 yaşındayken Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı çocuk yuvasına yerleştirilen otistik 8 yaşındaki Cennet, iki yıldır koruyucu ailesinin yanında mutlu bir yaşam sürdürüyor.

Canik ilçesinde yaşayan ve bir kız çocukları bulunan Fatma (33) ve Niyazi Yüksel (36) çiftçi, kızlarının kardeş istemesi üzerine Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne, bir çocuğa koruyucu aile olmak için müracaat etti. Yüksel çifti, Süleyman Yançatoral Çocuk Yuvasında kalan otistik Cennet'in 2 yıl önce koruyucu aileliğini üstlendi. Otistik olması nedeniyle özel okula giden Cennet, aile ortamında yaşamaya başlamasıyla artık normal okulda öğrenim görüyor.

Koruyucu anne Fatma Yüksel, AA muhabirine, kuruma başvurarak koruyucu aile olmak istediklerini ve tesadüfen kendilerine Cennet'in verildiğini söyledi.

Kendi öz kızı gibi Cennet'i sevdiğini belirten Yüksel, "Herkes Cennet'i öz kızım 11 yaşındaki Rahime Gül'ün ikizi zannediyor. Birbirleriyle çok iyi anlaşıyorlar. Hatta şimdi bir kardeş daha istiyorlar. Onlara bir kardeş daha almak için yeniden kuruma müracaat ettik. Eğer bir çocuğumuz daha olursa üçünü aynı sevgi ve şefkatle büyüteceğim" dedi.

- "Artık normal okula gidiyor" 

Cennet'e 2 yıl önce koruyucu ailelik yapmaya başladıklarına işaret eden Yüksel, "Cennet hafif otistikti ve özel okula gidiyordu. İki yıl özel okula gitti. Bizim yanımızda tamamen düzeldiğini düşünerek onu normal ilkokula yazdırdık. Öğretmenine durumunu anlattık. Öğretmeni ve arkadaşlarıyla çok iyi anlaştığını gördük, aile ortamında olmasından dolayı sanırım artık Cennet'in özel bir durumu kalmadı. Diğer çocuklarla normal okula gidiyor" diye konuştu. 

- "Cennet'te hem fiziksel hem de zihinsel anlamda olumlu gelişmeler var"

Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı ise Cennet'in kendilerine küçük yaşta geldiğini ifade ederek, "İki yıl önce Cennet'i koruyucu ailemize teslim ettik. Bu süreçte olumlu gelişmeler yaşanmış, hem fiziksel hem de zihinsel anlamda çok olumlu gelişmeler var. Koruyucu ailemize çok teşekkür ediyorum" dedi.

Samsun'da 604 korunmaya muhtaç çocuk olduğunu vurgulayan Balcı, şunları kaydetti:

"Çocukların yetiştirilmesi, topluma yararlı bireyler haline getirilmesi anlamında Bakanlığımızın ve hepimizin çok büyük sorumluluğu var. Biz çocuklarımızın yuvalarda bütün ihtiyaçlarını karşılasak dahi, fiziksel ve zihinsel anlamda yerine getirsek dahi bir annenin bir babanın dolayısıyla bir aile ortamının verdiği sıcaklığı vermemiz mümkün değil. Bunun için sorumluğumuzu koruyucu ailelerle paylaşmak istiyoruz."