PTT 1. Lig’de zirve yarışında rakiplerinin puan kaybını iyi değerlendiremeyen ve yara alan Antalyaspor’da teknik direktör Yusuf Şimşek, Spor Toto Süper Lig’e çıkmak için son dakikaya kadar şampiyonluk adına uğraşacaklarını belirtti.
"ALTINORDU MAÇININ SORUMLULUĞUNU ÜSTLENİYORUM"
Kırmızı-beyazlıların bugün gerçekleştirdiği antrenman öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Antalyaspor Teknik Direktörü Yusuf Şimşek, Altınordu maçında çok kötü oynadıklarını söyledi. Şimşek, “Altınordu maçıyla ilgili çok değerlendirilecek bir şey yok. Hakikaten çok kötü oynadığımız bir maç oldu. Yediğimiz gollerde çok kötü gollerdi. Açıkçası bu maçla ilgili çok bir şey söyleyemeyeceğim. Gerçekten çok üzgünüz. Bütün sorumluluk bende. Futbolcu kardeşlerim iyi ya da kötü ellerinden gelen mücadeleyi ortaya koydular. Ben sahaya yanlış bir takım çıkardığımı düşünüyorum. İyi motive etmediğimi düşünüyorum ve bütün sorumluluğu üstüme alıyorum” dedi.
"SON DAKİKAYA KADAR ŞAMPİYONLUK İÇİN UĞRAŞACAĞIZ"
Şampiyonluk hedeflerinden sapmadıklarını dile getiren genç teknik adam, “Hedefimizden sapma yok. Son dakikaya kadar şampiyonluk için uğraşacağız. İnşallah başaracağımızı düşünüyorum. Çünkü bu mağlubiyet bize baya bir ders oldu diye düşünüyoruz. Herkesin şapkasını önüne koyup düşüneceğini düşünüyorum. Bizzat bende olmak üzere. Klasik laf ama hedefimizden şaşmayacağız inşallah. Denizlispor maçına bugünden itibaren başlıyoruz. İnşallah Denizlispor maçından 3 puan alıp kendimize güvenimizi sağlamak istiyoruz” şeklinde konuştu.
"İSTEDİĞİM MÜCADELE, OYUN TARZI SAHAYA YANSIMADI"
Altınordu maçında sahada hiçbir şey yapamadıklarını ifade eden Antalyaspor Teknik Direktörü Yusuf Şimşek konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Altınordu maçında açıkçası hiçbir şey yapamadık. Benim istediğim oyun tarzı, mücadele, pozisyonlar olmadı. Biz burada 15 gündür çalışıyoruz. Antrenmanlarda herşeyi deniyoruz. Hiçbir şey yapamadık. O yüzden mağlubiyet kaçınılmaz oldu. Belki berabere kalabilirdik. Son dakika da yediğimiz gol bana göre yenilmemesi gereken bir goldü. Yine söylüyorum bu maçla ilgili bütün sorumlulukları üstüme alıyorum.”
"BEN HERKESTEN DAHA ANTALYALIYIM"
Altınordu maçıyla ilgili üzüldüğü birkaç nokta olduğunu ifade eden genç teknik direktör Yusuf Şimşek, Antalya’nın öz evladı olduğunu belirterek, “Bunu söyleyemeden geçemeyeceğim. Taraftarlar tabi ki galibiyet ister ama şunu bilsinler ki biz onlardan daha çok isteriz galibiyeti. Çünkü bu bizim işimiz, mesleğimiz. Bu işten para kazanıyoruz. Ayrıca ben Antalya’nın çocuğuyum. Onlar ne kadar Antalyalıysa bende onlar kadar Antalyalıyım. Doğuma büyüme Antalyalıyım. Şunu bilsinler ben onlardan daha çok istiyorum Antalya’nın başarılı olmasını. Devre arası 1-0 geride gidiyoruz soyunma odasına orada bana küfürler, futbolcularıma küfürler. Yakışmıyor. Yine söylüyorum ben buralıyım. İşim gücüm burada. 3-4 sene sonra da yerleşeceğim yerde burası. Biraz daha anlayışlı olunabilir. Maç bittiğinde tepkiye kabul verebilirsiniz. Bana da verebilirsiniz. Ama bu futbolculara tepki vermenin bir anlamı yok. Bu futbolcularla sene sonuna kadar gideceksiniz. Belki 3-5 maç sonra ben olmayabilirim. Olmayabilirim yani bunlar futbolun içinde var. Bu futbolcularla devam edeceğiz. Lütfen bu futbolculara tezahürat yaparken biraz daha düşünmekte fayda var” diye konuştu.
"KAZANMAYI HERKESTEN ÇOK BİZ İSTİYORUZ"
Her türlü tepkiyi karşılayabilecek kapasiteye sahip olduğunu da sözlerine ekleyen Antalyaspor Teknik Direktörü Yusuf Şimşek, “Bir tek noktada kendimi eleştireceğim. Ona da değinmeden geçemeyeceğim. Benim taraftarla diyaloğa girmem çok doğru değildi. Kendimce hatalıyım. Bu konuda insanların affetmesini diliyorum. Çünkü orada bizi seven ya da sevmeyen insanlar var. Destek veren ya da vermeyen insanlar var. Orada benim annem, babam, kardeşim, karım, çocuğum var. Çocuğum bile yarım saat ağlamış. Susturamamışlar niye babama küfür ediyorlar diye. Futbolun içinde olan şeyler. Dediğim gibi onlardan çok biz istiyoruz. Başka hocaların isimlerini söylemeleri hoş değil. Başkana istifa diye bağırmaları hoş değil. Zaten bu saatten sonra istifa etse ne olur. Kongre kararı alsa ne olacak. Daha çok bir boşluk olacak. O yüzden destek verirken daha güzel bir şekilde destek vermelerini rica ediyorum” dedi.
"RAKİPLERİMİZİN KAYBETMESİ BİZİ STRESE SOKTU"
PTT 1. Lig’de her takımın birbirini yenebilecek güçte olduğuna da vurgu yapan kırmızı-beyazlı takımın teknik adamı Yusuf Şimşek, rakiplerinin puan kaybetmesiyle strese girdiklerini söyledi. Şimşek, “Bunlar futbolda var. Her takım her takımı yenebilecek güçte. Özellikle bizim ligde her takım her takımı yenebilecek güçte. Biz birazda strese bağlı diye düşünüyorum. Çünkü bir gün önce Adana Demirspor maçını kaybetmesi, sonra da Gaziantep’te Osmanlıspor’un kaybetmesi bizi birazda strese soktu. Kazanma stresine girdik. Maça da kazanma arzusuyla başladık ama beşinci dakika da gol yememiz bütün planlarımızı alt üst etti. Ben futbolcu kardeşlerime de söyledim. Biz bu maçı oynanmamış kabul ediyoruz. Önümüzdeki 8 maça odaklanıyoruz” ifadelerini kullandı.
"BÜTÜN SORUMLULUĞU ÜSTÜME ALIYORUM"
Antrenman öncesi Altınordu maçıyla ilgili değerlendirme yaptıklarını da ifade eden Antalyaspor Teknik Direktörü Yusuf Şimşek konuşmasını şöyle tamamladı:
“Oyuncu arkadaşlarımızda söylüyor kötü oynadık diye. Ben onların hiçbirini suçlamıyorum. Demek ki bütün hata bende. Bu takımı ben kurduk ve sahaya çıkardık. Hatasıyla sevabıyla bu takımın sorumluluğu bende. Bütün sorumluluğu üstüme alıyorum.”