Ankara’nın kültür hazinesine sahip çıkan Pursaklar Belediyesi, geleneksel hale getirdiği Uluslararası Kedi Güzellik Festivali’nin ikincisini 7-8 Ekim’de yapacak. Festival ile hem hayvan sevgisi aşılanmak hem de Ankara kedisinin dünyaya tanıtılması amaçlanıyor.

7-8 Ekim tarihleri arasında yapılacak olan 2. Uluslararası Pursaklar Kedi Güzellik Festivali için 50’si yurt dışından olmak üzere 300 kedinin kaydı alındı. Pursaklar Belediyesi, hem Ankara ile özdeşleşen Ankara kedisinin neslini korumak ve bunu dünyaya tanıtmak hem de hayvan sevgisini teşvik etmek amacıyla altı yıldır düzenlediği yarışmayı son iki yıldır uluslararası boyuta taşıdı. İki gün boyunca Pursaklar Belediyesi Abdurrahim Karakoç Kültür Merkezi’nde yapılacak olan festivalde kediler podyuma çıkacak. Yarışmada birinci olan kedi sahibine 10 bin TL, ikinci olan kedi sahibine 6 bin TL, üçüncü olan kedi sahibine ise 4 bin TL ödül verilecek.

Büyük bir kültür organizasyonuna imza atan Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, “Bu festivalimiz ile nesli tükenme tehlikesinde olan Ankara kedimizi tüm dünyaya tanıtmak ve hayvan sevgisini teşvik etmek istiyoruz. Bu nedenle tüm halkımızı bu güzel etkinliğe davet ediyorum” dedi. Festivalin finali 8 Ekim Pazar günü saat 14.00’de yapılarak, ödüller verilecek.