AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, kazanın olduğu 22 Eylül'de  güvenlik güçleri tarafından olay yerinde hazırlanan ve Sabah 07.00'de imza altına  alınan kaza tespit tutanağında, tutuklu Emrah Serbes'in kullandığı sonradan  belirlenen 34 NT 5005 plakalı lüks Otomobilin kusurlu olduğu vurgulandı.

Tutanakta, "Bu kazanın oluşumunda 34 NT 5005 plakalı hususi oto  sürücüsü Kenan Doğru, 2918 sayılı K.Y.T Kanununda yer alan sürücülere ait kural  ihlallerinden 56/1C (önlerinde giden araçları güvenli ve yeterli bir mesafeden  izlememek) kuralını ihlal ettiği, diğer araç sürücüsünün herhangi bir kural  ihlalinin bulunmadığı kaza yerinde yapılan inceleme, ölçüm ve sürücü beyanından  anlaşılmıştır." denildi.

Fren izi yok

Kazanın oluş şeklinin de anlatıldığı tutanakta, yolun bölünmüş yol  olduğu, hız limitinin de 120 kilometre olduğu belirtildi.

Kaza saati tutanağa 04.15 olarak geçirilirken, bu saatte havanın  yağışlı, yolun ıslak ve nemli yolun ise düz ve eğimli olduğu kayıtlara geçti.

Kazaya etken yol sorununun olmadığına dikkati çekilen tutanakta,  kazanın önde seyreden otomobile arkadan çarpma şeklinde gerçekleştiği de  krokilerle anlatıldı.

Olay yerinde fren izinin olmadığı da kaza tespit tutanağında yer aldı.

 "İtirafı kurgu"

Ailenin avukatı Burcu Ece Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu  kaza tutanağının da "frene bastığını" ifadesinde söyleyen Emrah Serbes'i  yalanladığını söyledi

Serbes'in önündeki otomobile çarptıktan sonra aracıyla savrulduğu  sırada fren izleri olduğuna işaret eden Güler, şöyle konuştu:

"Emrah Serbes'in hiç fren yapmadan önündeki otomobile çarptığı açıkça  görülüyor. Emrah Serbes ifadesinde 'frene bastığını ancak yağışlı hava nedeniyle  kayganlaşan yolda frenin işe yaramadığını' söylemişti. Ancak olaydan hemen sonra  tutulan kaza tutanağında fren izi olmadığı tutanaklara geçti. Biz, Serbes'in  normalin çok çok üzerinde bir süratle önündeki otomobile çarptığını düşünüyoruz.

Emrah Serbes, cezaevine gönderilirken 'Benim adım Emrah Serbes,  sonunda 'T yok diye konuştu. Serbes'in bu söylemini kendisi tarafından daha önce  yayımlanan bir yazısında yer aldığını görüyoruz. Adliye çıkışındaki bu konuşması  sözde itirafın kurgu olduğunu gösteriyor."

- "Araç içinde bira kutusu ve viski şişeleri gördüm"

Bu arada, kazadan sonra araçları kaldırmaya gelen çekicinin şoförü  S.D'nin Jandarma ekiplerince tanık olarak alınan ve Torbalı Cumhuriyet  Başsavcılığına gönderilen ifadesinde olay yerine geldiğinde 34 NT 5005 plakalı  aracı şarampole yan yatmış vaziyette gördüğünü, gerekli araştırmayı yaptıktan  sonra aracı dört teker üzerine çevirdiklerini, bu sırada bir adet viski şişesi  ile üç bira kutusu gördüğünü aktardı.

Bu içkilerin aracın çevrilmesi sırasında içinden düşüp düşmediğini  bilmediğini ifadesinde anlatan S.D'nin, "Aracı çekiciye yükledim ve otoparka  getirip indirdim. Otoparkta aracın yanında bulunan bira kutusunun aracın içinden  düşüp düşmediğini görmedim. Aracın yanında bulunan bira kutusu ile kaza yerinde  gördüğüm bira kutuları aynı marka ve aynı renkteydi." dediği öğrenildi.

- Kaza

İzmir-Aydın Otoyolunda Emrah Serbes'in kullandığı 34 NT 5005 plakalı  otomobil, Torbalı kavşağı yakınlarında Ayhan Özçelik (59) idaresindeki 34 TV 9335  plakalı otomobile arkadan çarpmış, kazada, Özçelik ile 16 yaşındaki kızı Zeynep  Özçelik olay yerinde yaşamını yitirmiş, eşi Nilgün Özçelik ise ağır yaralanmıştı.

Kazadan sonra 34 NT 5005 plakalı otomobili kendisinin kullandığını  söyleyen Kenan Doğru gözaltına alındıktan sonra tutuklanmıştı. Olaydan bir hafta  sonra otomobili kendisinin kullandığını beyan ederek Torbalı Adliyesine teslim  olan Emrah Serbes tutuklanmış, Doğru ise serbest bırakılmıştı.