Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) tarafından, devlet ve özel okullarda görev yapan rehber öğretmenlere yönelik olarak ’Çocuklarda Mahremiyet Eğitimi’ konulu bir seminer düzenlendi. Seminere bölge illerinden 300 kadar rehber öğretmen katıldı.

Son günlerde ülke gündemine oturan çocuk istismarı konusunda GAÜ, çocukların eğitiminde kilit rolleri bulunan rehberlik öğretmenlerine konuyla ilgili bir seminer düzenledi. Üniversitenin bölge temsilcisi Mustafa Güzel tarafından organize edilen ’Çocuklarda Mahremiyet Eğitimi ’ konulu seminerde GAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Arslan tarafından sunum yapıldı.

“Anne babaya çok önemli görevler düşüyor”

Mahremiyet eğitiminin çocuk yaşlarda başladığını ve anne babalara bu konuda çok önemli görevler düştüğünü belirten Prof. Dr. Mehmet Arslan, “Bu rol sadece anneye bırakılmamalıdır. Çocuklarımıza susmayı değil, konuşmayı, bağırmayı öğretmeliyiz ki herhangi olumsuz bir durumda tepkilerini gösterebilsinler. Keşke sizlere sunabileceğim bir reçete olsa’’ dedi.

İki seans halinde gerçekleştirilen ’Çocuklarda Mahremiyet Eğitimi ’ konulu seminere dinleyici olarak 300 kadar rehber öğretmenin yanında çok sayıda veli ve eğitimci de katıldı.