SİNOP (AA) - Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK)  Sinop Dönem Sözcüsü Metin Gürbüz, "Kenti emekçiye dar etmeye çalışan zihniyet değil mücadele ve hukuk kazandı" dedi.

Valilik önündeki basın açıklamasında konuşan Gürbüz, 25 Ağustos'ta Valilik önünde öğretmenlere yapılan müdahaleyi hatırlattı.

Gürbüz, "Milli eğitimdeki atamaları, kadrolaşmayı ve 4+4+4 eğitim sistemini ve yönetici ve müdür atamalarını eğitim camiası çalışanları 25 Ağustos'ta gerçekleştirdikleri bir basın açıklaması ile Sinop Milli Eğitim Müdürlüğü önünde protesto etmek istedi. Valilik müdahale ederek valilik önünde bu basın açıklamasını yaptırmadı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü hükümet konağı içinde olduğu için bu açıklamayı iş yeri önünde yapmak zorundaydık, çünkü o gün tüm Türkiye genelinde bu basın açıklamaları iş yeri yani il milli eğitim müdürlükleri önünde yapıldı" dedi.

Ardından Valiliğin dört kez kendilerine 189'ar lira idari para cezası ve soruşturma açtığını belirten Gürbüz, şöyle devam etti:

"Sinop Sulh Ceza Hakimliği, emekçilerin bu meydanda basını ve kamuoyunu bilgilendirmelerinin, Kabahatler Kanununu kapsamında ‘emre aykırı davranış’ olduğu gerekçesiyle cezalandırılmasını hukuka aykırı buldu. Çünkü böyle bir cezalandırma hem Anayasa'nın 34. maddesine hem de Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin 11. maddesine aykırıdır. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, 14 Ekim 2014 tarihli emsal kararını da siz değerli basın emekçileriyle paylaşmayı uygun buluyoruz. Kenti emekçiye dar etmeye çalışan zihniyet değil mücadele ve hukuk kazandı."