SAMSUN (AA) - Havza Emniyet Müdürü Ebutalip Aktaş, şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçların kış lastiği takma zorunluluğunun 1 Aralık'ta başlayacağını hatırlattı.

Aktaş, yaptığı açıklamada, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 2012'de yürürlüğe giren Araçların Yüklenmesine İlişkin Ölçü ve Usuller ile Tartı ve Boyut Ölçüm Toleransları Hakkında Yönetmeliğe göre, 1 Aralık'tan itibaren kış şartlarına uygun olmayan, kar lastiği takılmamış araçların yola devam etmelerine izin verilmeyeceğini hatırlattı.

Kış aylarında sürüş güvenliğini sağlamanın yolunun kış lastiği kullanmaktan geçtiğini vurgulayan Aktaş, şunları kaydetti:

"Kaygan zeminde fren mesafesi uzuyor. Yolcu ve yük taşıyan ticari araçlar 1 Aralık’tan 1 Nisan’a kadar kış lastiği kullanmak zorunda. Alınan tüm tedbirler halkımızın can güvenliğini sağlamak içindir. Özel araçlarda ise mecburiyet yok, fakat sürücülerimizin kendilerinin, trafikteki diğer sürücülerin, yayaların ve araçlarının güvenliği için kış lastiği kullanmaları önemli. Ayrıca sürücülerimizden ricamız şehir içi yollarda çift sıra park yapmamaları."