ORDU (AA) - Ordu’nun Fatsa ilçesinde daha önce 2 metre 20 santimlik pide üreten fırıncı, bu alanda rekor kırabilmek için bu kez 3 metre 45 santim uzunluğunda pide yaptı.

Fırıncı Yalçın Şahintürk (29) AA muhabirine, 3 metre 45 santim uzunluğundaki pideyle Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek istediğini belirtti.

Ramazan ayının başında 2 metre 20 santim uzunluğunda pide yaptığını fakat Türkiye’nin çeşitli yerlerinde daha uzun pide yapıldığını söyleyen Şahintürk, "Şu anda yapmış olduğumuz pide Türkiye’deki en uzun pide. Bunu yapmaktaki amacımız rekoru başkasına kaptırmamak. Çünkü ramazan başında yaptığımız 2 metre 20 santim uzunluğundaki pideye farklı illerden rakip çıktı. Biz de, ‘en uzununu yapalım ve pideyi vatandaşa ikram edelim’ dedik. Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye de adayım. En kısa sürede başvurumu yapacağım" dedi.

Pidenin 150 lira değerinde olduğunu belirten Şahintürk, 30 pide hamuru kullandığını, bu pideye de rakip çıkarsa 7 metre uzunluğuna kadar pide yapabileceğini söyledi.

Pidenin uzunluğu karşısında şaşkınlık yaşayan vatandaşlar ise pideyle fotoğraf çektirdi. Daha sonra 3 metre 45 santim uzunluğundaki pide kesilerek vatandaşlara dağıtıldı.