HDP, DAEŞ'in Kobani'ye saldırısında Türkiye'yi sorumlu tutarak "sınır"ı aştı.
Türkiyelileşme sözüyle barajı aşan HDP, Türkiye'yi hedef tahtasına koymak için dört koldan seferber oldu. Bombalı saldırı üzerine DAEŞ'li teröristlerin Türkiye sınırı üzerinden Kobani'ye girdiği iddiaları boş çıktı. PYD'nin silahlı kolu YPG saldırganların güneyden ve batıdan Kobani'ye girdiğini açıkladı. Türkiye karşıtı yerel ve uluslararası güç odaklarının dayanaksız iddialarını kamera kayıtları da yalanlarken, HDP yalanında ısrarını sürdürüyor. DAEŞ saldırganlarının Türkiye'den girdiğine dair tek bir kanıt ortaya koyamayan HDP, Kobani üzerinden tabanını motive etmeye çalışıyor.

KARA PROPAGANDA 
HDP, Kobani sınırında incelemelerde bulunmak üzere bölgeye heyet gönderdi. HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ başkanlığında oluşan heyet bugün Suruç'ta yaralıları ziyaret edecek ve ardından sınırda incelemelerde bulunacak. HDP eşbaşkanları ile bazı milletvekillerin açıklamaları Kobani konusunda yürütülen kara propagandasındaki amacını ortaya koyuyor.

HEDEFLERİ TÜRKİYE
HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü'nün, "Elini kolunu sallayarak IŞİD'in sınırlardaki geçişlerine destek sağlayıp seyirci olanlar bu katliamdan sorumludur. Türkiye BM tarafından teröre destek veren ülkeler listesine alınarak ağır yaptırımlar uygulamalı" sözleri de bunu doğruluyor. HDP Eşbaşkanı Yüksekdağ da önceki gün yaptığı açıklamada Türkiye'yi suçlamıştı. HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da, DAEŞ'in nereden sızdığına yönelik birçok iddia bulunduğunu ifade ederek, "Türkiye topraklarından sızmadığına gönülden inanmak istiyorum" sözleriyle tek bir kanıta dayanmayan iddialarını devam ettirdi.

Kaynak: Haber7