İzmir’de, Buca Belediyesi’nin engellilerin toplumsal yaşama katılımına yönelik projelerinden Engelsiz Hobi Bahçeleri, engelli vatandaşlarında katıldığı törenle hayata geçirildi.
Buca Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde yaşayan engelli vatandaşları tarımla buluşturacak Engelsiz Hobi Bahçeleri projesinin ilk etabını düzenlenen törenle başlattı. Hayata geçirilen projede, engelli vatandaşlarda ilk sebze fidesini toprakla buluşturdu. Törene katılan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina da, engelli vatandaşlara eşlik etti.
Törene, CHP Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül ve Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Gündüz Koçak da katılırken, fidelerini diken engelli vatandaşlar, bu durumu dans ederek kutladı.
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, açılış töreninde yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
"Tarımla, doğayla olan ilişkimizi, engelleri kaldırmak adına olan çabalarımızı biz çok önemsiyorduk. Dedik ki, ’Bucamızda, güzel köylerimizde ve burada hareketliliği nasıl sağlarız? Sizlerle tarımı, sizlerle bu güzelliği birlikte nasıl yaşarız’ diye. Bu öyle bir projenin ürünüdür. Ne mutlu ki bunun ilk etabını açıyoruz. İkinci etabı da Temmuz’un ikinci yarısında hazır olacak" dedi.