Derince Harikalar Sahili’nde basın mensupları ile bir araya gelen Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, Çin’e su satacaklarını söyledi.
Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut Derince Harikalar sahilinde düzenlenen kahvaltı programında basın mensupları ile bir araya geldi. Derince Belediyesi tarafından işletilen ve Kocaeli’nin en önemli simgelerinden biri olan Çenesuyu ile ilgili konuşan Bulut, “Çenesuyu’nun bu denli biliniyor olması hem Kocaeli için hem de Derince için büyük avantaj. Şimdi Çin devlet firmalarından biri ile 400 konteynerlik bir su satış anlaşması imzalamak üzereyiz” dedi
Kahvaltının ardından basın mensuplarını Çenesuyu üretim tesislerine götüren Bulut, tesislerde bulunan makineleri basın mensuplarına gösterdi. Bulut Çenesuyu ile ilgili, “Çenesuyu benim babamın malı değil. Çenesuyu’nun kazancı vatandaşa hizmet olarak geri dönüyor. Örneğin, Derince meydandaki yürüyen merdivenin sponsoru Çenesuyu oldu. Çenesuyu kazandıkça bu şekilde sosyal projelere sponsorluklar da devam edecek” şeklinde konuştu.
Çenesuyu’nun pembe renkli yeni kapaklarının yeni bir imaj olduğunu dile getiren Bulut, “Yeni aldığımız makinenin ürünü artık piyasada. Suyun renkleri var. Ortada dikkat çekilecek durum var. Fikir benden çıktı. Pembe renkli kapağı kimileri ‘Pembe kız rengidir’ diyerek cinsiyetçi yönden değerlendiriyor, kimileri başka yanlarından bakıyor. Ama bunun vatandaş arasında konuşulduğu bir gerçek. Kimileri çok sevdi, kimisi de hiç sevmedi. Sonuçta reklamın kötüsü de reklamdır. Çenesuyu’nun logosu değişmedi. Kalitesi aynı. Bu pembe kapakları piyasaya sürdüğümüzden beri, yani son bir aydır Çenesuyu konuşuluyor. Bu olumlu bir şey. Bu su benim değil. Derince’nin, Kocaeli’nin suyu. Çenesuyu hem üretim yapıyor hem de yatırım yapıyor” dedi
Çenesuyu’na yeni alınan dolum makinesi ile ilgili de bilgi veren Derince Belediye Başkanı Bulut, “Yeni makine ile eskisine göre yüzde 45 enerji tasarrufu yapıyoruz. Yüzde 30 da su tasarrufu gerçekleşiyor. Önümüzdeki günlerde Çin devlet firması ile bir anlaşma yapacağız. Çin bizden 600 konteynır su istiyor. Ancak bizim makinemizin kapasitesi ayda 500 konteyner su üretimine ancak yetiyor. O da piyasaya hiç dağıtmayıp, yaptığımız tüm üretimi Çin’e gönderirsek mümkün. Bu yüzden Çin ile 400 konteyner üzerinden pazarlık yapacağız" diye konuştu.
İç piyasaya da su vermeleri gerektigini dile getiren Bulut, "100 konteyner suyu piyasaya verip, geri kalan 400 konteyneri de Çin’e göndermeyi planlıyoruz. Çin’e yapacağımız satışın kar marjı yüksek. Bu yüzden bu anlaşma bizim için çok önemli. Eğer Çin bizimle devam etmek isterse seneye bir makine daha alarak üretimi arttırabiliriz. Malta’ya da bir konteyner su gönderdik. Malta’dan da aylık 10 konteynerlik bir talep var. Ancak onlarla anlaşma yapma durumunu Çin ile olan anlaşmanın gidişatına göre belirleyeceğiz” açıklamalarında bulundu.