Necatibey Eğitim Fakültesinin akademik destek sağladığı proje kapsamında, NEF Konferans Salonunda, Karesi ilçesi bünyesinde görev yapan anasınıfı ve sınıf öğretmenlerine yönelik “Özel Öğrenme Güçlüğü Semineri” gerçekleştirildi. Seminere Karesi Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Necatibey Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Satıl, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Konakbay, öğretim üyeleri ile Karesi ilçesi bünyesinde görev yapan anasınıfı ve sınıf öğretmenleri katıldı.

Seminer öncesinde konuşan Necatibey Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Satıl, Necatibey Eğitim Fakültesinin hem bilimsel niteliği hem de sosyal sorumluluk bilinci ile Balıkesir’de eğitim konusunda yapılacak tüm çalışmalarda öncü rol almaya devam edeceğini belirtti. Satıl, “Akademik destek sağladığımız bu proje, ilimiz eğitim kurumları ve disletik özellikler gösteren çocukların eğitim yaşantıları açısından çok büyük bir öneme sahiptir. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.
Daha sonra BAÜ Tiyatro Topluluğu özel öğrenme ve algılama farklılığı olan çocuklara dikkat çeken kısa bir oyun sergiledi. Seminerde ayrıca Necatibey Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mehmet Baştürk, Doç. Dr. Hülya Gür ve Yrd. Doç. Dr. Sonnur Işıtan, özel öğrenme ve algılama farklılığı olan çocuklarla ilgili birer sunum yaptı. Seminer, konuşmacılara çiçek takdim edilmesi ile sona erdi.