Ebubekir KARATOPRAK/ŞIRNAK, () - ŞANLIURFA'nın Suruç İlçesi'nde bugün meydana gelen ve 30 kişinin ölümüne, 76 kişinin de yaralanmasına neden olan patlama, Şırnak Belediye Başkanı Serhat Karahan'ın da aralarında bulunduğu grup tarafından eylemle kınandı.
Şırnak'ın Cumhuriyet Meydanı'nda, Belediye Başkanı Serhat Karahan ile bir araya gelen İHD, DBP, HDP, KESK yönetici ve üyeleri, Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'ndeki canlı bomba eylemini protesto etti. Grup adına basın açıklamasını okuyan avukat Buşra Demir, "Barbarlık ve tecavüz ordusu ve onların işbirlikçileri tarafından Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde bir patlama ile sivil insanlarımıza vahşi bir saldırı yapılmıştır. IŞID terör örgütüne karşı net bir tavır sergilemeyen ve yaptığı barbarlıklara sessiz kalanlar, bu terör saldırısının suç ortaklarıdırlar" dedi.
Saldırının, Kobani'de gösterilen direnişe yapıldığı görüşünü savunan Demir, "Rojava devriminin hemen yıldönümünde yapılan bu saldırıların halkların onurlu direnişini ve dayanışmasını kıramayacağını tekrar dile getiriyor ve yapılan saldırıya karşı tüm demokrasi güçlerini ve duyarlı halkımızı örgütlü bir tavır sergilemeye davet ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

FOTOĞRAFLI