Türkiye Emekli Derneği (TÜED) Eşrefpaşa Şubesi Başkanı Baki Yapıcı,  İzmir Büyükşehir Belediye Meclisince alınan, toplu ulaşımda kullanılan "60 yaş  kartı"nın 1 Ocak 2017'den itibaren kaldırılması kararını şaşkınlıkla  karşıladıklarını belirtti.
 
Emeklilerin toplu ulaşımı çoğunlukla hastane ya da eczanelere giderken  kullandığını vurgulayan Yapıcı, "Emeklilerin otobüs ve İZBAN'ı keyfi olarak işgal  edeceğini düşünmüyorum. Belli saatlerde yoğunluk var ama bunu emekliye mal  etmemek gerekir. Alınan bu kararla emeklinin biraz onurlarının kırıldığını  hissediyorum. Bizleri emekli olarak bir kenara itmemeleri gerekiyor." dedi.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesinin emeklilere tanıdığı ulaşım kartının  cüzi bir hizmet olduğunu, kartların kullanımdan kaldırılmasıyla beraber kent  genelindeki emeklilerin evlerine hapsolacağını savunan Yapıcı, şöyle devam etti:
 
"Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'ndan daha önce randevu  talebimiz olmuştu ama bir türlü bir araya gelemedik. Kaldırılan 60 yaş  kartlarıyla ilgili genel merkezimize bilgi verdim. Avukatlarımız ve hukuk  danışmanlarımız bununla ilgili bir süreç başlatacaklardır diye düşünüyorum."
 
"Emeklilerin beddualarını almasınlar"
 
Emekli Muzaffer Tozka ise Başkan Kocaoğlu'nun acilen bu karardan  vazgeçilmesini isteyerek, "Eğer Aziz Bey emekliyi düşünüyorsa, kararı düzeltmeli.  Emekliye yazık etmesinler, emeklilerin  beddualarını almasınlar." ifadelerini  kullandı.
 
Emekli Ayşe Yüzer de kendisinin 10 günden bu yana 1 kez ulaşım kartını  kullandığını belirterek, "Emekli Türkiye'de zaten zor yaşıyor, belediyenin aldığı  bu kararla emekli mağdur olacak." görüşünü dile getirdi.
 
60-65 yaş arası 1,5 lira bedelle ulaşımdan faydalanacak
 
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin geçen hafta yapılan  toplantısında, ulaşıma yüzde 8,33 zammın yanı sıra emeklilerin yıllık 125 lira  ödeyerek kent içi toplu ulaşımda kullandıkları "60 yaş kartı"nın iptal edilmesini  kararlaştırılmıştı.
  
Bakanlar Kurulu kararı gereği, yurt genelinde 65 yaş üstündeki kişiler  kent içi toplu ulaşımdan ücretsiz faydalanırken, İzmir Büyükşehir Belediyesinin  kendi uygulaması olan "60 yaş kartı"nın iptali ile 60-65 yaş arasındaki kişiler,  toplu ulaşım için öğrenci biniş bedeli olan 1,50 lira ödeyecek.