Muğla'da yaşayan Nurcan Pınar (49), evinde rahatsızlanınca eşi Mehmet Pınar tarafından Aile Sağlığı Merkezi'ne götürüldü. Boğazı Ağrıyan Nurcan Pınar’ı muayene eden Dr. F.Ş., ağrı kesici ve antibiyotik iğne yazarak eczaneden alınmasını istedi.
  
'BANA BİR ŞEY OLUYOR, KURTARIN BENİ'

Eczaneden getirilen iğnenin hemşire N.O., tarafından yapılmasından kısa süre sonra ev kadını Nurcan Pınar, "Bana bir şey oluyor. Kurtarın beni diyerek" fenalaştı. Ağzından köpük geldiği ve kustuğu belirtilen Pınar’ın kalbi durdu.

Sağlık görevlilerinin müdahalesiyle kalbi çalıştırılan Nurcan Pınar, ambulansla Muğla’daki özel bir hastaneye kaldırıldı. Ancak Nurcan Pınar, dün Sabah saatlerinde hayatını kaybetti. Nurcan Pınar’ın ölümü üzerine savcılık soruşturma başlattı. Muğla Adli Tıp Kurumu’nda otopsi yapılan Pınar’ın kesin ölüm nedeninin, ileri tetkiklerin ardından daha sonra kesinlik kazanacağı belirtildi. Halk Sağlığı İl Müdürlüğü yetkilileri, olayla ilgili soruşturma başlattıklarını söyledi.

'KİM SUÇLUYSA CEZASINI ÇEKSİN'

 Nurcan Pınar'ın kocası Mehmet Pınar, adalete güvenlerinin tam olduğunu belirterek şöyle dedi: "Doktor antibiyotik ve ağrı kesici olmak üzere iki iğne yazdı. Reçeteyle eczaneye giderek iğneleri aldım. Görevli hemşirenin iğneyi yapmasının ardından eşim Nurcan feryat etmeye başladı. Ağzından köpük geldiğini görünce ’Eşim kesin öldü’ dedim. O sırada zaten kendinde değildi. Kalbine masaj yapılıyordu. Eşimi o anda görünce elim ayağım boşaldı. Yaşama tutunur diye bekledik ama maalesef hayal kırıklığına uğradık. Savcılıktaki ifademde 'Kim suçluysa cezasını çeksin’ dedim. Adalete güvenimiz tam. Bu olayın kısa sürede aydınlatılacağına inanıyorum."

Kaynak:Milliyet