Geçtiğimiz ay 5 yaşındaki Rylee Bernosky isimli küçük kız, baş ağrısı ve mide bulantısından şikayet etmeye başladı. Bir akşam baş ağrıları gittikçe arttı ve 15-20 dakikada bir şiddetli bir şekilde vurmaya başladı. Aynı gece baş ağrıları dayanılmaz hale gelince babası Wade küçük kızı en yakın hastaneye götürdü.
Daily Mail'in haberine göre sadece saatler sonra Rylee'ye hiç beklenmedik bir teşhis konuldu. Küçük kızın beyninin arka kısmında ölümcül ve nadir görülen, medülloblastom adı verilen bir tümör büyüyordu. Yaşaması için tek şansı tümörün acil ameliyatla alınmasıydı. 5 yaşındaki Rylee'nin önünde oldukça ciddi bir ameliyat ve 8 haftalık kemoterapi vardı.

Baba Wade, geriye baktığında semptomların oldukça belirgin olduğunu ancak o dönemde hiç aklına gelmediğini söylüyor.
"Baş ağrısından şikayet ediyordu ancak 15-20 dakika içinde geçiyordu. Denge problemi vardı ve bir şeylere takılıp düşüyordu. Baş ağrıları okulda da olmaya başlayınca okuldan kaytarmak istediğini düşündük. Sonra kusmaya başladı."
 
Küçük kızın tedavisi devam ediyor.
Medülloblastom nedir?
 
Medülloblastom, hızlı büyüyen ve ciddi bir tümör. Ölümcül bir kanser türü olan medülloblastom vakalarının %70'i 10 yaşın altındaki çocuklarda görülüyor.
Medülloblastom semptomları
 
-İştahta değişiklik
-Davranışlarda değişiklik
-Beyinde baskının artması sonucu ortaya çıkan baş ağrısı, mide bulantısı, kusma, sersemlik ve koordinasyon problemleri
-Tuhaf göz hareketleri

kaynak: haber7