En az 16 sivil öldü, 100'den fazla kişi gazdan etkilendi. Reuters haber ajansının son dakika geçtiği habere göre, Suriyeli gözlemciler ülkenin batısındaki İdlib kentini hedef alan hava saldırılarında en az 18 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Enkaz altında çok sayıda sivil olduğu ve kurtarma çalışmalarının sürdüğü belirtiliyor.

Suriye'de Beşşar Esad rejiminin, ülkenin kuzeyindeki  İdlib ilinin Han Şeyhun beldesine düzenlediği klor gazlı saldırısında en az 16  sivil hayatını kaybetti, yüzden fazlası kişi de gazdan etkilendiReuters haber ajansının son dakika geçtiği habere göre, Suriyeli gözlemciler ülkenin batısındaki İdlib kentini hedef alan hava saldırılarında en az 18 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. 
Suriyeli gözlemcilerin tıbbi kaynaklardan edindikleri bilgilere göre, birçok kişi saldırıdan dolayı bayıldığı ve bazılarının ağızlarından köpük geldiği söylendi. Bu da bir çeşit gazlı saldırının işareti olduğu belirtildi.
 İdlib'deki sivil savunma yetkililerinden alınan bilgiye göre, bu sabah  erken saatlerde rejime ait savaş uçakları, İdlib'in güneyindeki Han Şeyhun  beldesine klor gazıyla saldırdı.
 16 sivilin öldüğü saldırıda, en az yüz sivil de gazdan etkilendi.

Gazdan etkilenenlerin çevre hastanelere kaldırıldığı belirtildi.
 İdlib'in El Habit beldesine dün gece düzenlenen klor gazlı saldırıdan  20 sivil etkilenmişti.

Kaynak:Vatan