Dün akşam uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Büyükelçi  Karlov'un cenazesi, Güven Hastanesinden alınarak Ankara Büyükşehir Belediyesine  ait cenaze nakil aracıyla Keçiören'de bulunan Adli Tıp Kurumuna getirildi.

Büyükelçi Karlov'un otopsisi için Rusya'dan heyet geliyor. Otopsiyi Türk ve Rus yetkililer beraber yapacak. Heyet 11.00'de Ankara'da olacak. RİA Novosti'ye bilgi veren bir kaynak, heyette doktorlar ve psikologların yer aldığını söyledi.

EŞİ GÜÇLÜKLE AYAKTA DURDU

Ankara'da uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitiren Rusya Büyükelçisi Andrey Gennadiyeviç Karlov'un eşi Marina Karlov güçlükle ayakta durabildi. Sağlık Bakanı bir an olsun Karlov'u yalnız bırakmadı.

Ankara’da, Çağdaş Sanatlar Merkezi’ndeki bir resim sergisinin açılışında suikaste kurban giden Rusya Büyükelçisi Andrey Gennadiyeviç Karlov evli ve bir çocuk babasıydı. Yaşamı boyunca Karlov’u bir an olsun yalnız bırakmayan eşi Marina Karlov, saldırıdan sonra sinir krizi geçirdi. Hemen eşinin kaldırıldığı hastaneye koşan Karlov’u; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ karşıladı.

Kaynak:Milliyet