ZONGULDAK (AA) - Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Recep Ocak, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Projesinin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı komisyonundan geçtiğini bildirdi. 

Ocak, gazetecilere yaptığı açıklamada, oda olarak büyük önem verdikleri Alaplı OSB, Islah OSB ve ALPORT liman projelerini 2017 yılı ortalarına kadar tamamlamayı hedeflediklerini söyledi. 

Projeleri tamamlarken bölge milletvekillerinden destek beklediklerini ifade eden Ocak, şunları kaydetti:

"Alaplı OSB Projesi Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığındaki komisyondan geçtiği geçtiğimiz günlerde bize bildirildi. Bundan sonra yasal prosedür gereği 1 aylık askı süreci var. Askı süreci bittikten sonrada hedefimiz mayıs ya da haziran aylarındaki 2016 yılı altyapı programına aldırmak istiyoruz. İnşallah ondan sonraki hedefimizde 2016 yılı sonuna doğru OSB alanında temel atarak parsel satışlarına başlamak istiyoruz. İşin en zor kısmını atlattık. Yıl sonu itibarıyla buraya yatırımcılara açacağız. Alaplı Islah OSB için çalışmalarımız ise devam ediyor. Bazı küçük sorunlarımız var. Zonguldak Milletvekillerimizin desteğini de alarak  bu sorunları da aşarak yatırımcıya bu alanlara en kısa sürede aşmak istiyoruz. ALPORT Liman Projesi ile ilgi çalışmalarımız devam ediyor. Filyos Liman Projesi artık son aşamaya geldi. ALPORT Liman Projesini de önünün açılması gerektiğini düşünüyorum. 2017 yılı ortalarına kadar bu tüm projeleri mutlaka tamamlayarak başarı elde edeceğimizi düşünüyoruz. Bizim işimiz ilçemizin ekonomisine yön vererek iş dünyasına istihdam yaratarak işsizliğe çözüm bulmaktır. Bunun için oda olarak var gücümüzle çalışıyoruz."