DİYARBAKIR Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi Bodrum'da, Halkların Demokratik Partisi Bodrum İlçe Teşkilatı'nın düzenlediği eylemle protesto edildi.
Bodrum'da Belediye Meydanı'ndaki eyleme yakalarına siyah kurdele takarak gelen yaklaşık 150 kişi, 'Tahir Elçi ölümsüzdür', 'Faşizme karşı omuz omuza', 'Hepimiz Tahir Elçi'yiz, Hepimiz Kürt'üz', 'Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek', 'Yaşasın halkların kardeşliği' ve 'Katil IŞİD, işbirlikçi AKP' sloganları attı. Açıklama sırasında Kürtçe slogalar atılıp, marşlar da söylendi. Burada kalabalığa seslenen HDP Bodrum İlçe Teşkilatı Üyesi Vahap Saraç, şöyle dedi:
"Tahir Elçi, Özel Harekat Timleri'nin, Sur ilçesinde halka yönelik saldırıyı yapanların tahrip ettikleri 1500 yılında yapılmış olan Dört Ayaklı Minare'nin bir insanlık mirası olduğunu anlatırken katledildi. Diyarbakır ve Türkiye halkları bir akil insanı, bir hukuk insanı, adalet ve barış için, eşitlik ve özgürlük için yılmadan mücadele eden çok değerli bir insanı yitirdi. Elçi, AKP iktidarı tarafından, onların medyası aracılığıyla hedef ilan edilen bir kişi oldu ve hakkında linç kampanyası yürütüldü. Sarayın ve iktidarın oyuncağı haline gelmiş olan kimi yargı mensupları Elçi'yi gözaltına alıp tutuklamaya çalıştılar. Bundan hukuk adına zerre kadar utanç duymadılar. Elçi'nin fikirleri ve mücadelesi ile başedemeyen insanlık düşmanları onu öldürerek susturmayı seçti. Sarayın ve AKP hükümetlerinin savaş politikaları, kullandıkları devlet şiddeti, saldırgan dilleri ve üslupları, dünyanın hiçbir yerinde görülmeyen keyfi, hukuk ve insanlık dışı sokağa çıkma yasakları sivillere yönelik saldırı ve katliamlar, Suriye'deki iç savaşta El Kaide türevi IŞİD ve benzeri örgütlerin destekçisi olam politikaları bu suikastın nedenlerindendir. Bu alçakça saldırının sorumluları ve bunların bağlantıları acilen ortaya çıkartılmalıdır."
Planlı bir suikastla Elçi'nin şahsında hukuk ve adalet mücadelesinin de hedef alındığını söyleyen Saraç, şöyle devam etti:
"Hukuk ve adalet mücadelesi Elçi'nin bıraktığı yerden sürecek. Eşitlik, adalet, demokrasi, barış ve özgürlük mücadelesi verenleri tutuklatsanız da vurdursanız da sonuç alamayacaksınız. Bu suikast karşısında Türkiye'nin tüm demokrasi ve barış güçlerini, vicdan sahibi yurttaşlarını, meslek örgütlerini ve sivil toplum kuruluşlarını, siyasi partilerini seslerini yükseltmeye, demokratik tepkilerini göstermeye çağırıyoruz"
Basın açıklamasının ardından grup bir süre alkışlı oturma eylemi yaptıktan sonra dağıldı.

FOTOĞRAFLI