Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Muş'ta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen ücretsiz yaz spor okulları, yoğun ilgi gördü. Yaklaşık bin öğrencinin kayıt yaptırdığı spor okullarında 14 değişik dalda kurs veriliyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Kartal, amaçlarının çocukları sıkıştıkları apartman dairelerinden ve internet başından kurtarmak olduğunu belirtti.
Şehir Stadı, Gençlik Merkezi, Atatürk Spor ve Şehir Salonlarında atletizm, badminton, basketbol, boks, jimnastik, güreş, hentbol, futbol, judo, karate, masa tenisi, tenis, tekvando, voleybol dallarındaki kurslar saat 15.30 ile 20.00 arasında veriliyor. Hiçbir ücretin alınmadığı kurslar Eylül ayına kadar sürecek. Dallarında uzman olan antrenörler tarafından verilen kurslarda çocuklar hem beceri kazanacak hem de eğlenecek. Çocuklarla gençlerin yaz tatillerini dolu dolu yaşamalarının hedef alındığını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Kartal, amaçlarının çocukları sıkıştıkları apartman dairelerinden ve internet başından kurtarmak olduğunu bildirdi. Şimdiye kadar kurslardan yararlanmak için bin çocuğun kaydolduğunu belirten Kartal, kayıtların devam ettiklerini belirtti.
Tenis kursuna katılan ve kortta eğitim almaya başlayan 9 yaşındaki Bedirhan Güler bu spor dalını çok sevdiğini söyledi. Basketbol kursuna katılan lise öğrencisi Eylem Sirek ise basketbol oynadığını ve bu kurs sayesinde becerilerini artırmak istediğini vurguladı. Basketbol Antrenörü Mehmet Akıncı kursiyerlerin becerilerini geliştirmek, kötü alışkanlıklardan uzak tutmak istediklerini ifade etti.

FOTOĞRAFLI