Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Alternatif Turizmin Desteklenmesi, Yenilikçi Teknolojiler ve Yenilenebilir Enerji mali destek programlarından oluşan 2015 Mali Destek Programı Teklif Çağrı hakkında Isparta, Burdur ve Antalya’da bilgilendirme toplantıları gerçekleştirilecek.
Antalya, Isparta ve Burdur’un sosyoekonomik kalkınmasına katkıda bulunmak üzere faaliyetlerini sürdüren BAKA, mali destek programları kapsamında üç ilde faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşları ile STK ve özel sektöre toplam 17 milyon TL tutarında hibe desteğinde bulunacak. BAKA, doğrudan finansman desteği sağlayacağı 2015 Yılı Mali Destek Programı hakkında toplantılarla bilgilendirme yapacak. 2015 Mali Destek Programı Teklif Çağrısı’nın ilk bilgilendirme toplantısı 18 Şubat’ta Isparta’da, 19 Şubat’ta Burdur’da ve 20 Şubat’ta ise Antalya’da yapılacak. BAKA, potansiyel başvuru sahiplerine yönelik proje hazırlama eğitimleri de verecek. Projenin nasıl hazırlanacağı, mantıksal çerçeve yaklaşımı, faaliyet planı, bütçe, iş planı kavramları, teklif hazırlama ve sunma süreci, uygun maliyetler ile başvuru formu ve eklerinin doldurulmaları gibi konularında bilgiler verilecek proje hazırlama eğitimleri de 25 Şubat’ta Isparta ve Alanya’da, 26 Şubat’ta Burdur ve Manavgat’ta, 27 Şubat’ta da Antalya’da gerçekleştirecek.
Proje başvurularının BAKA’nın Isparta, Antalya ve Burdur’daki yatırım destek ofislerine yapılabileceği, 2015 Yılı Mali Destek Programı’na projelerin internet üzerinden son başvuru tarihinin ise 10 Nisan 2015 olduğu belirtildi. Proje dosyalarının son teslim tarihinin 17 Nisan 2015 olarak açıklanırken, program hakkında detaylı bilginin Başvuru Rehberi ve eklerinin tamamı http://www.baka.org.tr internet sitesinden temin edilebileceği ifade edildi.