BOLU (AA) - Bolu'da Iraklı 4 yaşındaki çocuğu döverek ölümüne yol açtığı iddia edilen anne ve sevgilisi gözaltına alındı.

İddiaya göre, ülkelerindeki iç karışıklıklardan kaçarak ailesiyle geldiği Bolu'da yaşayan mülteci çocuklardan 4 yaşındaki M.A.S.A, annesi tarafından 4 gün önce İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Merkezi Köroğlu Ünitesine getirildi. Yapılan tetkiklerde beyin kanaması geçirdiği tespit edilen çocuk, tedavi gördüğü hastanede yaşam mücadelesini kaybetti.

Kafasında, göz altında ve vücudunun çeşitli yerlerinde morluklar belirlenen çocuğun ölümünün şüpheli bulunması üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, anne S.M.K.A. (30) ile sevgilisi olduğu ileri sürülen B.K.N.A'yı (22) gözaltına aldı.

Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

S.M.K.A'nın verdiği ifadede Bolu'ya 6 ay önce eşi ve 3 çocuğuyla geldiğini, eşinin bir süre sonra Irak'a geri dönmesi üzerine tanıştığı mültecilerden B.K.N.A. ile beraber yaşamaya başladığını söylediği öğrenildi.

Şüpheli kadının, çocukların çok yaramaz olduğunu, bu nedenle bazen döverek sakinleştirdiklerini anlattığı, olay günü de "yaramazlık yapan oğlunun kendisi ve sevgilisi tarafından dövüldüğünü, B.K.N.A'nın tekmesiyle de çocuğun yere yığıldığını" iddia ettiği belirtildi.

Ekipler tarafından sağlık kontrolü için hastaneye götürülen ölen çocuğun ikiz kardeşi ile 6 yaşındaki ablasının da kaburgalarında kırıklar tespit edildiği öğrenildi.