Erol AKKIR/ANTALYA, () - ANTALYA'da üç gün önce kalp krizi geçiren eski rektör yardımcısı göğüs cerrahı Prof. Dr. Abit Demircan'a, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde kalp nakli yapıldı.
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abit Demircan, üç gün önce asistanları ile hasta muayenesi sırasında aniden fenalaştı. Prof. Dr. Demircan, asistanlarının ilk müdahalesinin ardından ameliyathaneye götürüldü. Göğüs Kalp Damar Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ömer Bayezid ve ekibinin yoğun uğraşları neticesinde tıkalı olan üç damarı değiştirilen Prof. Dr. Demircan, makineye bağlı yoğun bakımda tutuldu. Bu arada diğer iç organlarının da hasar görme ihtimali göz önünde bulundurularak müdahaleler yapıldı.
Prof. Dr. Demircan'ın yeniden yaşama tutunabilmesi için kalp nakline ihtiyaç olduğunu tespit eden Prof. Dr. Ömer Bayezid, kalp naklinin yapılabilmesi için Sağlık Bakanlığı Acil Kalp Bekleme Sırası'na kaydının yapılması talimatını verdi. Prof. Dr. Demircan'ın hastaneye yatışının üçüncü günü, Adana'da beyin ölümü gerçekleşen 29 yaşındaki Gamze Gün'ün ailesi tarafından bağışlanan kalbi, askeri uçakla Antalya'ya getirildi. Prof. Dr. Bayezid ve ekibinin saat 09.00'da başlattıkları operasyon yaklaşık 7 saat sürdü. Operasyon sonunda kalp nakli gerçekleştirilen Prof. Dr. Demircan, yoğun bakım ünitesine alındı.
Yakınları, Prof. Dr. Demircan'ın yaklaşık bir hafta öncesine dayanan yüksek tansiyona bağlı rahatsızlığı olduğunu, ancak kontrol altında tutulabilmesi için bir türlü ikna edilemediğini, sürekli ilaç alarak doktor kontrolünü ertelediğini söyledi.

FOTOĞRAFLI