Adıyaman’ın Gerger ilçesinde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Gerger Müftülüğü’ne bağlı çarşı merkezinde kültürel faaliyetlerde kullanılmak üzere okuma amaçlı Müftülük Kıraathanesi açıldı.
Müftülük Kıraathanesi açılış merasimine Gerger İlçe Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, Gerger Müftüsü Yakup Etik, daire amirleri ve din görevlileri yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.
Gerger’de Kutlu Doğum etkinliği çerçevesinde açılan çok amaçlı okuma salonu ile ilgili bir açıklama yapan Müftü Yakup Etik, müftülük kıraathanesi, cami hizmetleri dışında farklı bir faaliyet alanı olarak Gergerlilerin hizmetine sunulduğunu söyledi.
Müftü Etik, "Hizmetini Gerger’de görev yapan din gönüllülerimizin üstlendiği bu mekân ilçemizde birlik ve beraberliğin sembolü olmaya aday görünüyor. Çarşının merkezinde okuma salonu gibi kültürel faaliyet gösterecek olan yeni mekanımıza ’Müftülük Kıraathanesi’ ismi verildi. Kıraathane ismi zihinlerde farklı bir anlamı çağrıştırsa da Arapça ve Farsça kelimelerin birleşimi olan kıraathane kelimeleri okuma evi anlamına gelmektedir. Kıraathane kavramı zihinlerde, belki de bir din gönüllüsünün ifadesinde yer bulacak bir anlam çağrıştırmamaktadır. Bizce bu kavramın gerçek manasına kavuşması gerekmekte. İlk emri oku olan dinimizin ‘İkra’ kelimesinin türevinin bu kelime dizininde bulunması, bize bu kavramı tutsak olduğu o deni mefhumdan kurtarmak sorumluluğunu yüklemektedir. Ayrıca bu okuma salonunda Kuran hizmetleri yerine getirilecek olup yediden yetmişe vatandaşımızın her kesimine ulaşılması sağlanacaktır. Yine bölgemiz insanını bir araya getirecek faaliyetleri tertip edeceğimiz bir alan olacaktır. Özellikle gençlerimizi buraya getirebilirsek kötü alışkanlıkların oluşmasına engel olur, sağlıklı ve erdemli bir neslin yetişmesine vesile oluruz” dedi.
Misafirlere çayın ikram edildiği, finansmanının ise, hayırsever vatandaşlarımız tarafından karşılandığı Müftülük Kıraathanesinin açılışı, ilçede büyük bir coşkuyla karşılandı.