Spor Toto Süper Lig’e bir sene aradan sonra tekrar yükselme başarısı gösteren ve yaptığı flaş transferlerle adından söz ettiren Antalyaspor’da transfer radarına son giren isim Bosna Hersek’in Zeljeznicar Sarajevo takımında forma giyen 24 yaşındaki Josip Kvesic oldu.
Antalyaspor yönetiminin oyuncu ile her konuda anlaştığı ve önümüzdeki hafta içinde Antalya’ya getirmeyi planladığı genç oyuncuyu son bir kez daha izlemek için teknik direktör Yusuf Şimşek’in yardımcılarından Gökhan Kılavuz’u Bosna Hersek’e gönderdiği öğrenildi. Yardımcı antrenör Gökhan Kılavuz, Zeljeznicar Sarajevo’nun UEFA Avrupa Ligi 1. Ön Eleme Turu 2. maçında Malta ekibi Balzan ile oynayacağı maçta genç oyuncuyu izledikten sonra kesin kararı verecek ve yönetime olumlu ya da olumsuz kararı bildirecek.
JOSIP KVESIC’İN KARİYERİ
Savunmanın sol kanadında oynayan genç oyuncu zaman zaman sol stoperde de forma giyebiliyor. 21 Eylül 1990 doğumlu olan Kvesic, kariyeri boyunca 86 maça çıkarken bu maçlarda rakip filelere 2 gol gönderme başarısı gösterdi. Genç sol bek oyuncusu Kvesic, geçtiğimiz sezon takımıyla ligde 26 maçta forma giydi. Kvesic, ayrıca UEFA Avrupa Ligi’nde 4 maçta takımının formasını terletti. Öte yandan genç oyuncu 2 de kupa maçında forma giyme şansı yakaladı. Josip Kvesic, takımının 30 Haziran 2015’te Malta ekibi Balzan ile deplasmanda oynadığı Avrupa Ligi ön eleme maçında Zeljeznicar formasıyla 90 dakika sahada kaldı ve takımının sahadan 2-0 galip ayrılmasında önemli rol oynadı.