ORDU (AA) - Dünya Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanan milli sporcu Selçuk Çebi, Ordu'da genç güreşçilerle bir araya geldi. 

Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç'in davetlisi olarak kente gelen Çebi, güreş eğitim kamp merkezini ziyaret etti. Kendisini çiçeklerle karşılayan genç güreşçilerle yakından ilgilenen Çebi, gençlere tavsiyelerde bulundu.

Genç güreşçilere, kendilerinden daha şanslı olduklarını söyleyen Çebi, "Biz antrenmana giderken yol parası bulamazdık. Antrenman yaptığımız yerlerin imkanları çok kötüydü. Antrenman yapmaya tişört dahi bulamazdık. Şimdi ise çok şükür bütün imkanlar genç sporculara sunuluyor. Hem spor bakanlığımız, hem genel müdürlüğümüz, hem de il müdürlüklerimizin birlikte koordineli çalışmasıyla muazzam salonlar yapılıyor" diye konuştu. 

Çebi, güreşe başladığı ilk yıllarda Trabzon'un Araklı ilçesindeki köyde oturduğunu ve her gün antrenman için 6 kilometre yol yürüdüğünü anlatarak, "Daha sonra Araklı ilçesinden otobüse binerek 33 kilometre gittikten sonra Trabzon'daki stadyumun altında antrenmana çıkıyorduk. Orayı da kendimiz temizlerdik, sonra antrenman yapardık. Salonumuz soğuktu ve sıcak suyumuz yoktu. Daha sonra aynı şekilde evimize dönerdik.  Antrenmandan çok zamanımız yollarda geçerdi" ifadelerini kullandı.

Otobüsü beklerken çok yollarda kaldığını dile getiren Çebi, "Ancak Allah bizlere öyle başarılar nasip eyledi ki, durumumuza çok şükür ediyoruz. Çok şükür dünya şampiyonlukları bizlere nasip oldu. Sizler bizden çok daha şanslısınız. Biz çok geriden yarışa başladık. Siz ise çok ileriden yarışa başlıyorsunuz. Bu fırsatı herkesin çok iyi değerlendirmesi gerektiğini düşünüyorum. Buradaki herkes elinden gelen bütün imkanı sizlere sunuyor. Bu fırsatı iyi değerlendirin" şeklinde konuştu. 

Genç sporculara eğitimlerine de önem vermelerini isteyen Çebi, "Önce eğitim, sonra spor. Eğitim olmadan sporun bir anlamı yok. Sporda başarılı olabilirsiniz ancak eğitim olmadığı zaman bir yerlere gelemeyiz. Önceliğimiz eğitim olmalıdır" değerlendirmesinde bulundu. 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç ise dünya şampiyonu bir sporcuyu Ordu'da ağırlamaktan mutlu olduklarını belirterek, "İnşallah güreş eğitim kamp merkezimizdeki sporcularımızda en az Selçuk Çebi kadar başarılı olurlar" dedi. 

 

- Çebi'ye pasta sürprizi 

 

Öte yandan genç sporcuların hazırlattığı ve üzerinde fotoğrafının yer aldığı pastayı gören Çebi'nin duygulandığı gözlendi. 

Pastayı genç sporcularla kesen Çebi, kendisine pasta sürprizinde bulunan sporculara teşekkür etti.