CHP İl Disiplin Kurulu Başkanı Yılmaz Karaca, yaptığı basın açıklamasında AK Partinin sahte üyelik yaptığını iddia ederek, “Cumhuriyet Devrimi kazanımlarını yok eden AKP iktidarı benimde siyasi geleceğimi ve itibarımı çalmıştır. CHP’de disiplin kurulu başkanı olmama rağmen kaybettiğim itibarım dolayısıyla kendime güvenemediğimden milletvekili adayı olamıyorum. Geleceğim karartıldı” dedi.
Parti binasında basın açıklaması yapan CHP İl Disiplin Kurulu Başkanı Yılmaz Karaca, “13 yıldır ülkemizi yöneten AKP’nin ‘bizim üye sayımız diğer partilerin aldıkları oylardan fazladır’ diyerek övünmelerinden sonra CHP genel Merkezi Yargıtay’dan üye sayımızı istemiştir. Yargıtay’ın cevabi yazısında 70 bin civarında CHP üyesinin AKP üyesi olduğu ve ‘iki partiye birden üye olunamayacağı için üyeliklerinin düşürüldüğünü’ bildiriyor. Genel merkezimiz bu durumu 2012 yılı Kasım ayında il başkanlıklarımıza bildirmiştir. Yapılan bu sahtecilikten 16 Kasım 2012 tarihinde haberim oldu. Cumhuriyet Savcılığına başvurup bu sahtecilerin ortaya çıkarılması için suç duyurusunda bulunarak süreci başlattım” diye konuştu.
Karaca ayrıca, “Dinimizce hırsızlık yapmak hem suçtur hem de günahtır. Cebimizdeki parayı çalan hırsızla, gizli bilgilerimizi alarak adımıza imza atmanın farkı var mıdır? Bunlar bilgi çalma hırsızıdır. 92 yıllık Cumhuriyetin maddi kazanımlarını yandaşa peşkeş çeken, Cumhuriyet Devrimi kazanımlarını yok eden AKP iktidarı benimde siyasi geleceğimi ve itibarımı çalmıştır. CHP’de disiplin kurulu başkanı olmama rağmen kaybettiğim itibarım dolayısıyla kendime güvenemediğimden milletvekili adayı olamıyorum. Geleceğim karartıldı” şeklinde konuştu.