Şırnak’ın Silopi ilçesine bağlı Ceylan köyündeki Ceylan İlkokulu’nda okuyan öğrenciler, okul yolunun çamurdan geçilmemesi nedeniyle derslerinden geri kaldıklarını ve okula gidemediklerini anlatan bir mektup yazarak Silopi Kaymakamı Ali Arıkan’a gönderdi. Velilerin tüm çabalarına rağmen çözülemeyen okul yolundaki sıkıntı öğrencilerin kaymakama gönderdikleri mektuplar sayesinde çözüme ulaştı.
Ceylan İlkokulu’nda okuyan öğrenciler, köy yolu ve okul yolunun yapılması için mektup kampanyası başlattı. İlk olarak okul müdürüne mektup veren öğrenciler daha sonra mektupların Silopi Kaymakamı Ali Arıkan’a iletilmesini istedi. Öğrencilerin isteğini yerine getiren okul müdürü Aydın Vural, kaymakamlıktan müjdeli haberle döndü. Silopi Kaymakamı Ali Arıkan, öğrencilerin mektuplarına karşılık vererek okul yolunun kısa zamanda çözüme kavuşturulacağı sözünü verdi. Mektupları alan Kaymakam Ali Arıkan, karayolları ile bağlantıya geçerek köy okullarına giden tüm yolların onarılması için talimat vermesinin ardından köy yolları onarıldı.
Yeşilyurt mezrasından geldiğini söyleyen Ali Sevim adlı öğrenci, “Ben Yeşilyurt’tan geliyorum. Yollarımız hep çamurlu, yollarımızın yapılması için kaymakam beye mektup yazdık. Çok mutluyuz kaymakam bey kısa sürede yolumuzu onardı. Kaymakam Ali Arıkan’ı çok seviyoruz ona teşekkür ediyoruz” dedi.
Yeşilyurt mezrasından gelen diğer öğrenci İdris Solmaz da, "Yollarımız çamurluydu, servise geç kalıyorduk, derslerimizden de geri kalıyorduk, müdür beye mektup yazdık o da Kaymakam beye gönderdi. Kaymakamımız yollarımızı yaptı. Onu okulumuza davet ediyoruz” şeklinde konuştu.
Ceylan köyünde yaşayan İslam Mungan da, yolların yapılmasından dolayı çok mutlu olduğunu belirterek şunları söyledi: "Ceylan köyünde oturuyorum. Yollarımız bozuk olduğu için babamın arabası köyün içine giremiyordu. Sağolsun kaymakam bey yolumuzu yaptı. Çok mutluyuz.”
Ceylan İlkokulu Müdürü Aydın Vural da, öğrencilere duygu ve taleplerini belirtmeleri için Kaymakam Ali Arıkan’a mektup yazmalarını söylediğini ve öğrencilerinde köy yollarının onarılmasını yazdıklarını belirterek “Mektupları kaymakama ilettim o da çok duyarlı olduğunu gösterip kısa bir sürede yolları onardı. Kaymakam Ali Arıkan’a çocukları sevindirdiği için teşekkür ediyorum” dedi.
Yolların yapılmasından sonra çok mutlu olduklarını belirten öğrenciler, Silopi Kaymakamı Ali Arıkan’a ilgisinden dolayı teşekkür ederek, Kaymakam Arıkan’ı okullarına davet etti.