BASKETBOLDA yoluna dolu dizgin devam eden Karşıyaka, geçmişte kulübün lokomotif branşı olan futbolda yokları oynuyor.
BASKETTE ÇITA HEDEF YUKARIDA
Potada son yıllarda teknik ve idari anlamda istikrar sağlayan Pınar Karşıyaka, antrenörü Ufuk Sarıca önderliğinde oyuncular değişse de başarı çıtasını hep yükseltti. Son dönemde Avrupa'da 1 final, 2 çeyrek final oynayan yeşil kırmızılı ekip, Türkiye'deki 3 büyük kupayı kazandıktan sonra yeni sezona da müthiş başladı. Pınar Karşıyaka, 8 oyuncusu değişmesine rağmen Euroleague'deki tarihinin ilk maçında dev rakibi Barcelona'yı eze eze yendi.
Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kıl payıyla elinden kaçıran Pınar Karşıyaka Spor Toto Basketbol Ligi'nde yeni sezona Beşiktaş'ı 96-79, Türk Telekom'u 100-74 yenerek yine lider başladı. Basketteki başarısı tribünlere de yansıyan Pınar Karşıyaka, 5000 kapasiteli Karşıyaka Arena'yı son yıllarda bilet fiyatları ne olursa olsun her maçta doldurdu, bu sezon öncesi 800 TL ile 3000 TL arasında 2500 VIP kart ve kombine sattı.
FUTBOLDA TAM TERSİ
Futbolda ise Süper Lig hasreti 20 yıla çıkan Karşıyaka, bu sezon güçlü bir kadro kurmasına rağmen PTT 1'inci Ligi'nde alt sıralara demir attı. Yönetim, teknik adam ve futbolcu kadrosunda bir türlü istikrarı sağlayamayan Karşıyaka, sezona işadamı Erdal Acar'ın desteğiyle 17 milyon TL maliyetli yepyeni kadro kurarak başladı, ancak 2-1'lik son Kardemir Karabükspor yenilgisiyle 8 maçta 1 galibiyette kaldı. PTT 1'inci Lig'de 6 haftadır kazanamayan yeşil kırmızılı ekip, 6 puan ile son sıralarda kaldı. Bir zamanlar İzmir'in tribün şampiyonu olan Karşıyaka, futbolda iç saha maçlarına taraftar çekmek için Passolig alana biletleri bedava dağıtmasına rağmen, futbol takıma pek çok müsabakasında yalnızları oynuyor.