FUTBOLCULARDA İLK DERBİ HEYECANI
Karşıyaka ve Göztepe'de görev yapan futbolcuların tümü, ilk kez bu büyük derbinin heyecanını yaşadı. Futbolculuğu döneminde 2000-2001 sezonunda sarı kırmızılı formayla Karşıyaka'ya rakip olan Göztepe teknik direktörü Metin Diyadin, geçmişte derbiye tanıklık eden tek isimdi.
BİRBİRLERİNE ŞANS DİLEDİLER
Metin Diyadin ve Karşıyaka teknik direktörü Kemal Özdeş, maçtan önce birbirlerine başarı dilerken, koridorda futbolcular arasında da sıcak görüntüler yaşandı.
GÖZTEPE'DE BÜYÜK DEĞİŞİM
PTT 1'inci Lig'de play off hattında yer almasına rağmen üst üste iki mağlubiyetle sarsılan Göztepe'de teknik direktör Metin Diyadin, kadroda büyük değişiklik yaptı. Diyadin, 3-1 kaybedilen son Adana Demirspor maçının ilk 11'inden biri zorunlu 5 futbolcuyu derbide oynatmadı. Sarı kırmızılılarda cezalı Leroy George, kadro dışı kalan Fuchs'un yanı sıra Vleminckx, Mehmet Erdem ve Cemil ilk 11'de forma giymedi. Özellikle golcü Vleminckx'in ilk kez yedek kalması taraftara sürpriz oldu. Bu isimlerin yerine Mirkan, Hakan Arslan, Emre, cezası biten Gosso ve iyileşen Giray oynadı.
TARAFTARLARDAN ALKIŞ
Göztpeli taraftarlar, Adana Demirspor karşılaşmasından sonra protesto ederek istifaya davet ettikleri Metin Diyadin'in gönlünü derbide aldı. Sarı kırmızılı futbolseverler, maçın başlamasından önce tecrübeli teknik adam lehine tezahürat yapıp alkışladı.
KARŞIYAKA'DA TEK FİRE
Şampiyonluk hedefiyle başladığı ligde zor günler geçiren Karşıyaka'da teknik direktör Kemal Özdeş, ilk 11'de tek zorunlu değişiklik yaptı. Son iki haftada aynı kadroyu sahaya süren Özdeş, 1-0 kaybedilen Adanaspor deplasmanından farklı olarak cezalı Serkan'ın yerine Mehmet Akgün'ü defansın sağında 11'de oynattı.
BAŞKANLAR YAN YANA
İzmir derbisini, iki takımın taraftarlarına da kontenjan engeli olmadan açarak tarihi bir adım atan Karşıyaka Başkanı Ali Erten ve Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, 90 dakikayı protokolde yan yana izledi. Erten ile Sepil, sık sık sohbet ederek pozisyonları yorumladı.