Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan gelen yazılı bilgilendirmeyi kamuoyu ile paylaşarak, söz konusu enerji üretim santralinin ÇED sürecinin son bulduğunu belirtti.

Yaklaşık 2 yıldır gündemde olan ve halkın karşı çıktığı enerji santrali çalışmaları, ÇED raporunun onaylanmamasıyla son buldu. Halka müjdeli haberi vermek için gazetecilerle bir araya gelen Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, 29 Ekim’de çifte bayram yaşadıklarını ve bu günü Terme’nin kurtuluş günü olarak ilan etmek için meclise öneride bulunacağını açıkladı.

Terme Kent Konseyi ve TERÇEP Platformları ile birlikte makamında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Şenol Kul, "Terme’nin geleceğini büyük bir tehdit oluşturan bir durumla karşı karşıyaydık. Öncelikle bu durum karşı Termelilik ruhuyla, çevrecilik bilinciyle hareket eden bütün Termeli hemşehrilerime ve bizimle beraber hareket ederek destek olan çevre il ve ilçelere teşekkürlerimizi sunuyorum. Biz bu süreci çok şeffaf bir şekilde yürüttük ve bu tabloda çıkan sonucun kutlanmasını Terme halkı hak ediyor. Bunu adına yakışır bir şekilde kutlayalım dedik ama arkadaşlarımız ’acaba seçim öncesi insanların aklında bir kaygı oluşabilir mi’ bir endişe ortaya çıktı. Biz böyle bir şey olmayacağını düşünmemize rağmen kutlamaları seçimden sonraya aldık" dedi.

"ÇİFTE BAYRAM YAŞADIK"

Başkan Kul şunları söyledi: "Bu mücadele amacına ulaşan bir mücadele oldu ve ben gelecek meclis toplantısında bu durumun Terme’nin geleceğinde önemli bir yer oluşturması için, bugünü Terme’nin Kurtuluşu, Dayanışma ve Çevrecilik Günü olarak kutlanmasını sunacağım. Tabi bugün Türkiye Cumhuriyet Bayramı’nı kutlarken, Terme iki bayramı birden kutluyor. İnşallah Terme bundan sonra bugünü çifte bayram olarak kutlar ve her yıl her yerde yapacağımız etkinliklerle Terme’de çevrecilik bilincini sürmeye devam eder. Bu süreç bizim için kolay olmadı ancak bundan sonra bu tip yaşanabilecek durumlar için bu durumun örnek olmasını isterim. Halkın birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederse nasıl bir gücünün olduğunu görmesini istiyorum."