Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, halk buluşmalarını Habibler Mahallesi’nde sürdürdü.
Yaklaşık 6 saat süren ziyarette Başkan Tütüncü, açık hava toplantılarında, evlerinde, işyerlerinde bir araya geldiği mahalle sakinlerinin hizmet taleplerini dinleyerek çözüm üretti. Açık hava toplantılarında mahalle sakinlerine seslenen Başkan Tütüncü, “Meclis üyelerimizle, parti teşkilatlarımızla, muhtarlarımızla Kepez’in farklı bir mahallesinde hemşehrilerimizi ziyaret ediyoruz. Mahalle buluşmalarımızda vatandaşlarımızla bir araya geliyor ve onlarla dertleşiyoruz. Kimileri seçimden seçime vatandaşın yanına gelir. Biz, 30 Mart 2014 seçimlerinden sonra halkımızla hiç kopmadık. Her zaman onlarla birlikte olduk. İyi gününde, kötü gününde hep halkımızın yanındaydık” dedi.
İlk aday olduğu 2009’daki Habibler Mahallesi ile bugünkü mahalle arasında büyük bir değişimin olduğunu belirten Başkan Tütüncü, geçtiğimiz dönem mahallenin şehirleşmesi ve bölgeye kalıcı yatırımların gelebilmesi amacıyla kapalı olan imarlı yolların açılmasına önem verdiklerinin altını çizdi. Mahallede 32 kilometre yeni yol açtıklarının altını çizen Başkan Tütüncü, yeni yol açma çalışmasının devam edeceğini kaydetti. Mahalle sakinlerine konforlu yol hizmeti verebilmek için Habibler’de 14 kilometre sathi asfalt, 10 kilometre sıcak asfalt çalışması yaptıklarına işaret eden Başkan Tütüncü, yeni dönemde asfaltlama çalışmasının artarak devam edeceğini söyledi.
Başkan Hakan Tütüncü, imara uygun modern konutların yapılması için Habibler ile çevredeki mahallelerde emsal artışı yaptıklarına değinerek, “Güzel binaların yapılmasını sağlayalım diye geçtiğimiz dönem inşaat metrekarelerinde yüzde 42’lik bir artış sağladık. Bu artış sonrası 18 dairenin sığdığı bir parsele şimdi 24 daire sığıyor”diye konuştu.
Habibler Mahallesi’nin ve bölgenin hastane hayalini de gerçekleştirdiklerini anlatan Başkan Tütüncü, şunları kaydetti:
“Bölgenin yıllardır hayalini kurduğu bir eseri hayal olmaktan çıkarıp bölgeye kazandırdık. Sütçüler’de, 350 yataklı Kepez Devlet Hastanesi’nin temeli 1 Mart 2014’te atıldı. Temel atıldıktan sonra bazı kesimler hastane yapılmayacak, dedi. Şimdi yapımı tamamlanma aşamasına gelen Kepez Devlet Hastanesi’ni, 29 Ekim 2015’te de hizmete açılacak.”
Bölgeye yeni sağlık tesisi yatırımlarının geleceğini bildiren Başkan Tütüncü, “Kepez Devlet Hastanesi’nin yapıldığı arsanın içerisinde bulunan karkas halindeki poliklinik binasına, tüm hastaneleri idare eden bir kurum olan Antalya Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği taşınacak. Önümüzdeki günlerde Ahatlı Mahallesi’nde 50 ünitelik Antalya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin temeli atılacak. Antalya’nın ikinci ağız ve diş sağlığı hastanesini de Habibler Mahallesi’ne yaptırmak, bize nasip olacak” diye konuştu.
Vakıf parselleri sorunu çözülüyor
Vakıf parselleri üzerinde konutları olan vatandaşlara tapu müjdesi veren Başkan Hakan Tütüncü sözlerini şöyle sürdürdü:
“Vakıf arazilerindeki mülkiyet problemi, Hazine ile yapılan karşılıklı arazi takası yöntemiyle çözülüyor. Takas yapılacak yeterli Hazine arazisi olmadığından dolayı da özellikle Sütçüler, Gazi, Mehmet Akif Ersoy, Baraj ve Habibler mahallelerinde 5 bin hak sahibinin konutunun olduğu Vakıf parsellerinin takası bugüne kadar yapılamamıştı. Mahallemizin en önemli beklentisi olan tapuyla alakalı geçtiğimiz 6 aylık zamanda çok önemli çalışmalar yaptık. Birçok vatandaşımız yıllardır bekledikleri tapularına kavuştu. Evleri, Vakıf parselleri üzerinde olan ve tapu bekleyen vatandaşlarımız var. Takas yapılamadığından dolayı yıllardır tapularını alamıyorlardı. Şimdi yeni bir adım atıyoruz. Gazi, Sütçüler, Hüsnü Karakaş, Mehmet Akif Ersoy, Baraj ve Habibler mahallelerinde 20 bine yakın kişiyi ilgilendiren konut alanındaki Vakıf parselleri üzerindeki tapu mülkiyeti sorununu, tapu emlak değeri 23 milyon lira, piyasa değeri ise 123 milyon lira olan takas işlemi sayesinde çözeceğiz. Önümüzdeki günlerde imzalanacak olan protokolle birlikte Habibler’de bugüne kadar Vakıf arazilerinde oturup, tapularına kavuşamayan hemşehrilerimize tapularını alma imkanı sağlayacağız. Yeşilırmak ve Sütçüler caddeleri üzerinde ticari alanlardaki Vakıf sorununu çözmek için de çalışıyoruz.”
Habibler Mahallesi’ne semt spor sahası yapacaklarını müjdeleyen Başkan Tütüncü, “Gençler ve çocuklar için önemli bir yatırım olarak düşündüğümüz ve 6 mahalleye kazandıracağımız semt spor sahalarından bir tanesi de Habibler Mahallesi’ne yapacağız. Semt Spor Sahasının içerisinde sentetik çim futbol sahası, basketbol ve voleybol sahaları olacak. Bu tesis, çocuklarımıza ücretsiz olarak hizmet verecek” açıklamasını yaptı.
Başkan Tütüncü, göreve geldiği günden bugüne kadar son 6 yılda Kepez’de 37 ayrı eğitim kurum yapıldığını, bu eğitim kurumlarının en güzellerinin de Habibler ile bölgedeki diğer mahallelere inşa edildiğini dile getirdi. Başkan Tütüncü, eğitim kurumlarına yenilerini ekleyeceklerini de sözlerine ekledi.
İmara uygun konutları, hastane binası, açılan yolları, yeni okulları ile Baraj Mahallesi’nin çehresinin değiştiğini belirten Başkan Tütüncü, “Siz bizleri desteklediğiniz sürece biz de gece gündüz hizmetlerimizi üretmeye daha güzel işler yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Ziyaretlere, AK Parti Kepez İlçe Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mustafa Turan, bazı meclis üyeleri, Kepez Muhtarlar Derneği Başkanı Feyzullah Büyükkeleş, Habibler Mahalle Muhtarı Ali Kundakçı, Gazi Mahalle Muhtarı Mehmet Orbay da eşlik etti.