KİMLİKLERİ BELLİ OLDU
İzmir-Çanakkale otoyolunun Koyundere bölgesinde yapımı süren viyadük inşaatında beton dökümü sırasında iskelenin ve kalıbın çökmesi sonuca demir ve betonların altında kalan 4 işçiden beton pompacısı 43 yaşındaki İbrahim Yurt'un cesedi çıkarıldı. Harcın altında kalan diğer işçilerin de 40 yaşındaki Mehmet Reşit Işık, 42 yaşındaki Hakan Bilmez ve 22 yaşındaki Sefer Aslan olduğu belirlendi.
3 işçinin çıkartılması için İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi AKS 110, AFAD, AKUT ekipleri betonu kazma ve demirleri kesme çalışmalarına devam ediyor. Şantiyede çalışan diğer işçiler gözyaşları içinde arkadaşlarının çıkartılmasını bekliyor. Bu işçiler arasında, olay anında iskelenin üzerinde olan ve son anda düşmekten kurtulan işçi 18 yaşındaki Mehmet Ülkan da var. Ülkan, olayın şokunu yaşarken, gözlerini, arkadaşlarının altında kaldığı betondan ayırmadı.
Olay yerine başka şantiyelerden gelen işçiler ise müteahhit firmaya tepki göstererek, iskelenin çelik aksamındaki cıvatalarının eksik olduğunu, bu yüzden beton dökülürken ağırlığı taşıyamadığını ileri sürdü. Bu işçilerle, şantiye görevlileri arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Araya giren polis tartışmayı yatıştırdı.
Viyadük ayaklarında yaşanan kaza yerine gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İşyeri Güvenliği ekipleri ve Emniyet'in olay yeri incleme ekipleri inceleme ve ölçümler yaptı.
Çevre sakinleri ise enkaz altındaki işçileri arama kurtarma faaliyetlerini izlemek için olay yerine akın etti. Polis sık sık, viyadüklerin altının güvenli olmadığı uyarısı yaptı.

Utku BOLULU- Taylan YILDIRIM/İZMİR, ()

FOTOĞRAFLI