Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun ve beraberindekiler, yaşayan kanaat önderleri ve alimleri ziyaret etti.
Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Kızıltepe İlçe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Kızıltepe İlçe Müftüsü Mahsum Taşçı ve bazı daire ile kurum müdürleri, köyleri ziyaret ederek burada yaşayan kanaat önderleriyle buluştular. Kızıltepe’ye bağlı Alemdar (Kanizspi) köyünde bölgenin tanınmış alim ve hocalarından olan Bedirhan Taşçı’yı evinde ziyaret eden heyet, kendisiyle kısa süre sohbet etti. Vali Taşkesen, ilim ve alimin toplum üzerindeki etkinliğinden bahsederek hocaların bölgede yaptıkları hizmetleri takdirle karşıladıklarını ifade etti.
İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun ise İslam aliminin sadece dini ilimler ve ibadetle meşgul olma vazifesinin bulunmadığına dikkat çekerek, "O, sanılanın aksine ‘Alemin salahı, alimlerin ıslahına bağlıdır’ düsturunca sosyal hayatın içinde de aktif bir şekilde bulunuyor. Zira alim ve ilimden mahrum bir toplumda huzur, sükun, adalet, hikmet, edep, saygı, sevgi, merhamet gibi hasletlerin esamesi bile okunmuyor. Çünkü Kur’an-ı Kerim toplum yapısında meydana gelecek bozuklukları önlemede alimlere büyük görev yüklüyor. Zira toplumda veya alimlerde meydana gelecek yozlaşma, umulmaz ve tedavisi oldukça tehlikeli yaralara kapı aralıyor. Bu sebeple toplumda meydana gelen yangının söndürülmesinden öncelikle alimler sorumlu.” Bu nedenle hocamızın yıllardır sürdürdüğü hizmetlerden dolayı kendisine teşekkür eder ve sağlıklı uzun ömürler dilerim" dedi.
Daha sonra Köy Odası’na geçen heyet, burada köy muhtarı Faruk Yıldız ve köy sakinleriyle sohbet etti.