EKONOMİ Bakanı ve AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, seçim bölgesinde teşekkür turuna çıktı. 2016'da ekonominin şahlanacağını söyleyen Zeybekci, "2016'da Türkiye'de ertelenen her şeyin, durağanlaşan, o tıkanıklık yapan sistemin gerek iç ticarette gerek dış ticarette gerekse tüm finans piyasalarında patlayarak açılacağı bir dönem yaşayacağız" dedi.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti'nin tek başına iktidara gelmesi ardından ilk ziyaretlerini Çardak, Bozkurt ve Honaz İlçesi'ne yaptı. Halka ve partililerine teşekkür eden Zeybekci'ye ilçe gezilerinde yeni seçilen milletvekilleri Sema Ramazanoğlu, Şahin Tin, Cahit Özkan ve İl Başkanı Necip Filiz de eşlik etti. Oy veren ya da vermeyen herkese teşekkür eden ve 80 milyonu kucaklayacaklarını belirten Bakan Zeybekci, "Zorlu bir sürecin ardından tekrar tek başına iktidar olduk. Partinin her kademesinde çalışan arkadaşlarıma teşekkür ederim. İnşallah çok daha güzel günler görecek ülkemiz" dedi. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Zeybekci, ekonomiyi değerlendirdi. Zeybekci, şöyle dedi:
"Ekonominin seçim sonrası düzeleceği ile ilgili hep öngörülerimiz oldu. Sürekli olarak piyasanın kendi dengesini bulacağını söyledik. Çünkü; ülkemizin gücünü biliyoruz. Türkiye'de sanayiyi, ihracatı, dış ticareti biliyoruz. Bu yüzden de endişeye gerek olmadığını söyledik. 1 Kasım'dan itibaren Merkez Bankası'nın rezervlerini artırmayla ilgili bir fırsat olacağını söylemiştik."
"GÜZEL GÜNLER BEKLİYOR"
2016 yılında ekonomik anlamda şahlanma yılı olacağını ifade eden Zeybekci, sözlerine şöyle devam etti:
"2016'da Türkiye'de ertelenen her şeyin, durağanlaşan, o tıkanıklık yapan sistemin gerek iç ticarette gerek dış ticarette gerekse tüm finans piyasalarında patlayarak açılacağı bir dönem yaşayacağız. 2016 yılı Türkiye'nin coşkulu olacağı, büyümenin tekrar şahlanacağı bir yıl olacak. Ekonominin tüm değerlerinin pozitife doğru günleri yaşayacağız. 2002 yılında 3 Kasım'la ilgili başlayan o süreci 1 Kasım'la tekrar başlayacak. Birlik ve kardeşlik içinde güzel günlere gideceğiz." 

FOTOĞRAFLI