Samsun Canlı Haber TV ve Samsun Gazetesi olarak Samsunlu vatandaşlara " Sizce Yerel Yönetimlerde Genç Dinamik Adayları mı, Yoksa Tecrübeli Yaşlı Adayları mı tercih edersiniz? " diye sorduk.

İşte aldığımız yanıtlar:

İŞİ BİLEN ADAM İYİDİR 
Abdullah HANÇER:Genç başkandan ziyade belediyecilik dediğimiz zaman ona verilen işi en iyi şekilde yapacak, tecrübeli, işi bilen adam her zaman daha iyidir. 60-65 yaş aralığındaki adamlar yapacak hizmetler konusunda dahabilgili olur. Buda bizim açımızdan da iyi olur. 

ÖNEMLİ OLAN ÇALIŞKAN OLMAK 
Selahattin SAYILI:Önemli olan bize iyi çalışan birinin gelmesi yoksa yaşı veya tecrübesi çok da hususa alınacak bir konu değil. Ona verilen görevleri yapsın, bizi olduğumuz konumdan bir iki adım daha ileriye çıkarsın yeter. Yaş veya geçmiş tecrübesi üzerinde çok durulacak bir konu değil. İşini ve insanlarımızı sevsin yeter. 

GENÇ VE DİNAMİK OLSUN 
Yusuf ÇAĞLAR:Genç dinamik olması daha iyi olur. Daha atılgan daha dinamik olması bizim işimize gelir. Şimdiki gençlerimiz aynen böyle, birazda onlara yer verelim. Artık yaşlı kesimi geri çekmek lazım. Gençlerimizin icraatları neler? Neler yapabiliyorlar? onlara bir bakalım deneyelim. 

TECRÜBESİZ ADAYLAR BİZİ ETKİLEYEBİLİR 
Hüseyin GECE : 50-60 yaşındaki adaylar daha iyi olur diye düşünüyorum. Çünkü onlar daha bir görmüş bilmiş olurlar. Bizim içinde sonucu iyi olur. Gençlerimize de yer vermek gerekir elbet ama bu iş ciddiye alınacak bir konu. Genç tecrübesiz adayı getirirsek eğer, alışma, çözüm üretme süresi, bizi etkileyebilir. Ama tecrübeli insandan bu sıkıntıları çekmeyiz herkes içinde faydalı olmuş olur. 

GENÇ VE DİNAMİK BAŞKAN GEREK 
Hayati ASLANTAŞ:Genç dinamik çalışkan bir insan isteriz. Çalışan insanı seviyoruz çalışmayan insanı ne yapalım. Yaş konusuna gelirsek ne çok genç nede çok yaşlı olacak. Halkı tanıyacak halkı sevecek. Sorunları dinleyecek halkla iç içe gelecek gerekirse insanlara o gidecek.  BenÇarşambalıyım mesela başkanımdan çok memnunum bana istediğim şeyleri veriyor. Geldiği günden beri çalışıyor. Böyle çalışkan adayları başkan yapmak gerekir diye düşünüyorum. 

HALKA HİZMET İLK SIRADA 
Şükrü FIRINCI:Önemli olan tecrübe, önemli olan işi kavramak.  Yaşya da gençlik önemli değil. Halka hizmet vermek gerekiyor. Halka en iyi şekilde hizmet vermek içinde tecrübe ve bilgi gerekir. Halkla ilişkisinin iyi olması lazım halka kendini en iyi şekilde ifade etmesi lazım. Genç de olabilir yaşlı da ben kabiliyetli birini istiyorum. Bizim için en iyisi bu olacaktır.
 
GENÇLERE FIRSAT VERMEK LAZIM 
Hasan TOPAL: Bu göreve yıllarını vermiş neyin ne olduğu bilen,tecrübeli daha önceden bu işi yapmış bilgili bir kişi olsa daha iyi olur. Ama genç başkanlara da fırsat vermek lazım derseniz oda aday olan kişiye bağlı. Genç başkan adayı eğer tanıdığım güvendiğim biriyse ona oyumu veririm. 

GENÇLER DAHA YENİLİKÇİ 
Ramazan TAMAT: Genç ve dinamik olan adayları daha bir benimsiyorum. Gençlerimizin görüş açısı çözüm bulmaları eski usule karşı daha bir yenilikçi olabiliyor. Tabi burada da yaşlı adaylarımız beni yanlış anlamasınlar. Genç her zaman gençtir. Bizleri birazda gençlerimize bıraksak daha iyi olur diye düşünüyorum. Biraz da bu şekilde görüp bakalım neler oluyor. 

GENÇLERE YOL AÇMAK LAZIM 
Ahmet BEYAZ: Aslında yaşlı olmasını çok isterim fakat şuanda böyle bir şey yok. Cumartesi pazar özel bir kişinin iş yerini açmak için belediyenin özel arabasıyla gelen insanlar var. Cuma namazına belediye arabasıyla gelenler var.  Bu insanları seçmemek lazım hak ve hukuk yemeyecek kişileri başkan yapmalıyız. Birazda gençlerimize yer verelim ki haksızlıkları kaldırsınlar. 

GENÇ YAŞLI DEĞİL ÇALIŞKAN 
Mehmet İÇLİ: Bana göre hiçbir başkanın icraatı yok. BenÇarşambalıyım fındığa fiyat vermezler. Bunun genci yaşlısı yok yeter ki çalışkan olsun. Önemli olan bu.  Gençlerin fikirleri daha iyi olur sanırım bilmiyorum birde genç kesimi deneyelim. Ama başa kim gelirse gelsin sorunlara çözüm getirebilecek birilerini almamız lazım. 

GENÇ BAŞKAN GELİRSE İŞSİZLİK BİTER
Ayhan DAĞLI: Başa gelecek başkanın gençlerimizden olması gerektiğini düşünüyorum. Şimdi ki gençlerimiz 4 yıl üniversiteyi okuduğu halde işsiz güçsüz dolanıyor. Ben emekliyim de geziyorum. Bu çocukların günahı ne. Eğer başımıza genç bir aday gelirse işsizliğe daha çok önem verir. Genç insan yaşlı kesimden daha dinamik yeni bilgi sistemini bildiği için bize daha faydalı olur diye düşünüyorum. 

TECRÜBE SONUCA HIZLI ULAŞIR 
Ali BİLGİN: tecrübeli olmak her zaman daha iyidir. Neden diye soracak olursanız eğer, çünkü tecrübe sahibi almış görmüş insan kendini hemen her yerde ve konuda belli eder. Bizi sonuca daha hızlı ulaştırır. Cahile iş vermekle olmaz bu işler. Tabi ki de genç insan daha çalışkan olur ama dediğim gibi tecrübe her konuda önde gelir. 

Röportaj: Hande ONAT- Mustafa TOGUR