MUĞLA'da freni boşalan kamyondaki kovanların yola saçılması sonucu etrafa dağılan arıların imdadına ormancılar yetişti. Kazanın ardından geçici konuşlanma alanındaki arıların acil su ihtiyaçları arazözlerle karşılandı.
Geçen 12 Eylül'de, 28 yaşındaki Mehmet Yakut yönetimindeki 38 BY 174 plakalı arı yüklü kamyon, Muğla- Marmaris Karayolu Sakartepe Mevkii'nde frenin boşalması sonucu devrildi. Kamyon şoförü Yakut ile yanındaki 41 yaşındaki Mustafa Canyurt yaralandı. Devrilen araçtan yola düşen kovanlardan yaklaşık 5 milyon arı etrafa saçıldı. Özel kıyafetlerini giyerek olay yerine gelen Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği (MAYBİR) üyelerinin yardımıyla iki yaralı, ambulanslarla, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılıp, tedaviye alındı.
Polis, yoldaki araç sürücülerini dikkatli olmaları için anonslarla uyardı. Ulaşım Ula İlçesi Çiçekli Mahallesi yönünden verilebildi. Arı sokmasına bağlı şikayetlerin artması üzerine kaza yerine çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi. Kovanların toplanmasına destek olmak için Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve Muğla İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı görevlileri özel kıyafetlerle kaza yerine gelerek çalışmalara katıldı. Devrilen kovanlar ve çevreye dağılan arıların toplanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.
Yaşananların ardından geçici konuşlanma alanlarına taşınan arıların imdadına ormancılar yetişti. Arıların can suyu ihtiyacı Muğla Orman İşletme Müdürlüğü arazözleriyle giderildi. Geçici konuşlanma alanında acil oluşturulan can suyu havuzlarına arazözlerle su verildi.
Orman İşetme Müdürü Ali Yapmış, kazanın ardından MAYBİR yetkililerinde kendilerine ulaşıldığını belirterek, "Arı yüklü kamyon Marmaris'e gidiyormuş. Kazanın ardından arılar için acil geçici konuşlanma alanı talep ettiler. Bizde kazanın hemen yakınlarında Sakartepe bölgesinde geçici konuşlanma alanı tahsis ettik. Kazadan ve sıcak havadan oldukça etkilenen arılara burada can suyu arazöz ekiplerimizce verildi. Bölgemize gelen ve ormanlarımızda konuşlanan arıcılarımızın hem iyi hem de kötü günlerinde yanlarında olmaya devam edeceğiz" dedi.

FOTOĞRAFLI