Diyarbakır’ın Kayapınar İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, resim ve müzik öğretmenlerinin görev yaptıkları okullarda öğrencilere daha kaliteli bir eğitim vermek için yıl boyunca yapacakları faaliyetler ve bu faaliyetlerde gerçekleştirmek için ihtiyaç duyacakları ekipman ve materyaller ile ilgili bilgi aldı.

Gerçekleştirilen sunumlarda, müzik öğretmenlerimiz okullarında ses sistemi ve enstrümanlarında yer alacağı müzik sınıfı oluşturularak, öğrencilerin koro çalışmalarına teşvik edilmesi amacı ile kılık kıyafet desteğinin verilmesini, resim öğretmenlerimiz ise belirlemiş oldukları malzeme eksikliğinin giderilmesini talep etti. Öğretmenlerimiz ihtiyaç listelerinin karşılanması ile Kayapınar ilçesinde okullar arası ses yarışması düzenleyerek istediklerini ve Kayapınar İlçesi Çok Sesli Çocuk Korosu”nu kurmayı planladıklarını ifade etti.

İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Balcı, müzik ve resim öğretmenlerimizin gönüllülük esası ile yürüttüğü çalışmalardan memnuniyet duyduğunu belirterek, talep edilen tam donanımlı 18 adet müzik sınıfı kuracaklarını ve talep etmiş oldukları ihtiyaç listelerinin tamamını Kayapınar Belediyesi olarak karşılayacaklarını ifade etti. Balcı, öğretmenlere gönüllü olarak yaptıkları çalışmalar ve toplantıya katılımlarından dolayı öğretmenlerimize teşekkür etti.