ERCAN ATA - ANKARA /

Boks Federasyonu'nun hatası nedeniyle Büyük Erkekler Avrupa Boks Şampiyonası'na 49 Kg'da götürülen Muhammed ünlü, Avrupa Şampiyonası'ndan çıkarıldı.

(AIBA) Uluslararası Amatör Boks Birliği tarafında tüm ülke federasyonlarına resmi birer yazı gönderilerek Avrupa Şampiyonası'nda bazı yasaklar konuldu. Yazıda; İlk defa düzenlenen Bakü 1. Avrupa Oyunları'nda dereceye giren sporcular Avrupa Şampiyonası'na alınmayacak. Derece yapan sporcularınız Dünya Şampiyonası'na katılma hakkı elde ettikleri için yerlerine ikinci sporcularınızı getirmek zorunludur" denildi.

Ancak Türkiye Boks Federasyonu bu yazıya rağmen 1. Avrupa Oyunları'nda derece yapan ve bronz madalya kazanan Muhammed Ünlü'yü Bulgaristan'da bugün başlayan Büyük Erkekler Avrupa Şampiyonası'na götürdü.

Olayı fark eden AIBA yetkilileri Ünlü'yü şampiyonadan çıkardı. Ağlayarak oteline dönen Muhammed ünlü ise olaya şaşırdı. Federasyon yetkilileri hatalarını fark ettiklerinde ise, iş işten geçmiş oldu. Bu hata nedeniyle, Avrupa Şampiyonası'nda Millilerimiz 10 sıklet yerine 9 sıklette ringe çıkmak zorunda kaldı.

BAŞKAN GÖZGEÇ AIBA YÖNETİMİNDE AMA ALINAN KARARDAN HABERİ YOK

2014 yılında Uluslararası Boks Birliği'nin (AIBA) Güney Kore'de yapılan olağan kongresinde Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, AIBA İcra Kurulu'na tekrar seçilmişti. AIBA'nın yönetiminde olan Gözgeç'in yönetiminde olan Türkiye Boks Federasyonu'nun bu hatası yarışmaya götürülecek başka bir sporcunun emeğine malolmuş oldu.

Türkiye, bu sonuçla Avrupa Şampiyonası'nda 49 kg'da yarışmalara katılamayacak.

Boks Milli takımımız 52, 56, 60, 64, 69, 75, 81, 91 ve +91 kilolarda ringe çıkacak.