Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, üniversitede okuyan kız öğrencilerin gece saatlerinde kaldıkları yurda gitmede sorun yaşamamaları için çalışma başlattı. Son dönemlerde kadınlarla ilgili ülke genelinde sıkça gündeme gelen şiddet ve taciz olaylarına önlem alan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Karataş bölgesinde yeni açılan Nilüfer Kız Yurdu ve tramvay durağı arasında ücretsiz ring seferleri başlattı.
Karataş bölgesinde yeni açılan Nilüfer Kız Yurdunda kalan üniversiteli kız öğrenciler, tramvaydan indikten sonra belli bir mesafeyi yürüyerek gitmek zorunda kalıyordu. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, yurtta kalan ve gece geç saatlerde dersten çıkan öğrencilerin herhangi bir tehlikeye maruz kalmamaları için ulaşım olanağı sundu.
Kentin eğitimde iyi seviyelere gelmesi ve kızların okullaşma oranın artması noktasında her türlü desteği veren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Kredi Yurtlar Kurumu’na ait Nilüfer Kız Yurdu ve burada kalan üniversiteli kız öğrencilerin eksikliklerinin giderilmesi için başlattığı çalışmaları daha da genişletti. Çalışmalarda Nilüfer Kız Öğrenci yurdu güzergahında aydınlatma ve ulaşım sorununu çözmek konusunda önemli adımlar atıldı.
Kız öğrencilerin yurt ve tramvay güzergahında daha güvenli olmaları için ücretsiz ring seferleri başlatılırken yurt yolunun daha aydınlık olması için ışıklandırma çalışmaları da yapıldı.