AHMET ER'İ ZİYARET ETTİ
Manisa'nın Sarıgöl İlçesi'nde hayırsever işadamı Mustafa Metin tarafından yaptırılan Sarıgöl Mustafa Metin İmam Hatip Ortaokulu binasının açılışını yapan Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, ardından Akhisar'a geçti. Bakan Topçu, helikopterle Akhisar Belediye Şehir Stadına indi. Beraberindeki AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, AK Partili Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Bozdemir, Rölöve ve Anıtlar Bölge Müdürü Cemil Karabayır ile birlikte Büyük Birlik Partisi Kurucular Kurulu üyeleri arasında yer alan asker, politikacı ve yazar Ahmet Er'i, Sünnetçiler Mahallesi'ndeki evinde ziyaret etti. Ziyaretin ardından açıklama yapan Bakan Topçu, "Ahmet Er, öncelikle bizim hayatımızda çok önemli bir şahsiyet, önemli bir değer, önemli bir kıymet. Eski Milli Birlik Komitesi üyesi ve sanıyorum ki yaşayan tek üye kendisi. Cumhuriyet tarihimizi çok iyi bilen, Türkiye'nin başına gelen demokrasiyi kesinlikle bizzat hayatında yaşamış birisi" dedi.
DIŞ POLİTAKAYA DEĞİNDİ
1 Kasım erken seçimlerine değinen Bakan Topçu; "Bu seçimlerde tek başına inşallah bir iktidar çıkar. Bunu söylerken de A, B, C Partisi falan demiyorum. Ama siyasi istikrarımız kendimiz için çok önemli" dedi. Dış politikaya değinen Bakan Topçu, "Medeniyet coğrafyamızda birileri ameliyat yaparken; biz başımızı kaldırıp, oralara bakmak zorundayız. Bazıları diyor ki, işte ne işimiz var oralarda. Şundan dolayı işimiz var; Çanakkale'de en çok şehit veren illerimizden birisi Bursa'dır, 3 bin 600 hatırlayabildiğim kadar. Halep ile Şam'ın verdiği şehit 10 binin üzerindedir. Orası 500 yıl evvel bizim Urfa'mızdı. Bizim Hakkari'mizdi Ardahan'ımızdı. Bunun için oralarda işimiz var, birileri gelip 11 bin kilometre ötelerden kendilerinin güvenliğini veyahut da başka şeyleri ararken bizim daha dün Hakkari gibi Ardahan gibi olan yerlerimizde ne ilgimiz var diyebilir miyiz? İşte onun için bu seçimler çok önemli. Başımızı kaldıralım, birlik ve beraberliğimizi sağlayalım, oralara bakalım ne olup bitiyor, elin adamı kilometrelerce öteden gelip burnumuzun dibinde bizim medeniyet coğrafyamızı yeniden cetvelle çizmesin" dedi.
BAŞKAN HIZLI'DAN BAKAN'A AKHİSAR'A ÖZGÜ HEDİYELER
Bakan Topçu ve beraberindekiler, ardından Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı'nın makamına geçti. Başkan Hızlı, Bakan Topçu'ya, Akhisar hakkında brifing verdi. Ardından Spor Toto Süper Lig'de yer alan Akhisar Belediyespor'a ait 45 numaralı ve arkasında 'Yalçın Topçu' yazılı forma ile zeytin ve zeytinyağından oluşan hediyeler takdim etti.
Barış GEZİCİ / AKHİSAR (Manisa), ()
FOTOĞRAFLI