Tokat’ın Niksar ilçesinden hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklara giden hacı adayları için tören düzenlendi.

Niksar’da kutsal topraklara gidecek hacı adaylarının ilk kafilesi, ilçe merkezi Keşfi Meydanı'nda düzenlenen törenin ardından dualarla ve gözyaşlarıyla uğurlandı.

Hacı adaylarını uğurlama programında ilahiler okunup dualar edildi. Programda kısa bir konuşma yapan şirket yetkilisi Hüsamettin Konuk, hacı adaylarına hayırlı yolculuklar diledi. Konuk, “Peygamberlerin dolaştığı yerleri dolaşacaksınız. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed, 'Kabe’de kılınan namaz, yüz bin namazdı' diye buyurdu. Ne mutlu size, ne mutlu gidenlere" dedi.

İlçe Müftüsü Ali Canpolat ise kutsal topraklara uğurlamaya hazırlandıkları hacı adayları kadar kendilerinin de mutlu olduğunu söyledi. Hac görevini insan hayatında dönüm noktası olarak düşündüğünü belirten Canpolat, “Bizler dünyada beşeri insanlarız. İstemeyerek de olsa gönül kırıyoruz, eksiklerimiz oluyor. İnşallah tövbe ederek yeni bir sayfa açacaklar. Allah niyetlerini kabul etsin, Allah gidemeyenlerde nasip etsin” diye konuştu.

Konuşmaların ardından dualar edildikten sonra hacı adayları yakınlarıyla vedalaştı. Uğurlanma sırasında duygulu anlar yaşandı. Kalabalık bir topluluk tarafından kutsal topraklara uğurlanan 32 hacı adayı, ilk olarak Kayseri’ye gitti oradan da uçakla Medine'ye gidecekler ve hac ibadetlerini yerine getirecekler.

Bu arada hacı adaylarının 22 Ekim 2013 tarihinde yurda dönecekleri bilgisi verildi.