Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) 2015 yılı bütçesi 33 milyon 225 bin TL olarak kabul edildi. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, “2014 yılında 32 projeyi hayata geçirmemize rağmen faiz dışı bütçemiz fazla verdi. Seneyi inşallah 193 milyon TL nakit varlığı ile kapatacağız” dedi.
BTSO’nun Aralık ayı Meclis Toplantısı Oda Merkez Binası’nda gerçekleştirildi. Oda’nın 2015 yılı bütçesinin görüşüldüğü toplantıda konuşan İbrahim Burkay, BTSO’nun 2014 yılında ortaya koyduğu vizyon ve projeleriyle sadece Bursa’nın değil Türkiye’nin de gündemine oturduğunu ifade etti. BTSO Yönetimi olarak görevi 2013 yılının mayıs ayında devraldıklarını hatırlatan Başkan Burkay, “Odamızın gelirleri giderlerini karşılamıyordu. 2013 yılında projelerimizin birçoğu başlangıç aşamasındaydı. Buna rağmen bütçemiz ilk defa faiz dışı fazla verdi. 2014 yılında ise tam 32 projeyi hayata geçirdik. Buna rağmen faiz dışı bütçemiz fazla verdi. Görevi devraldığımızda 153 milyon 800 bin TL olan nakit varlığımız, 31 Aralık itibariyle 193 milyon TL oldu. Seneyi de inşallah bu rakamla kapatmış olacağız” diye konuştu.
“40 MİLYON TL HİBE DESTEĞİ ALDIK”
Başkan Burkay, 2014 yılında Bursa iş dünyası adına 40 milyon TL hibe desteği aldıklarını açıkladı. Ekonomi Bakanlığı’nın ‘Uluslararası Rekabeti Geliştirme Destekleri’ (Ur-Ge) ile ilgili projeler hazırladıklarını ifade eden İbrahim Burkay, “2015 yılında bugüne kadar hiçbir kurumun hayata geçirmediği 10 Ur-Ge projesi yapacağız. Sektörlerimiz her proje için 3,5 milyon dolar alacak. Her sektörün bu desteklerden yararlanması için çalışacağız” dedi.
“52 MİLYON TL BURSA’YA GELECEK”
Türkiye’nin Ar-Ge harcamalarını 2023 yılında 60 milyar dolara çıkarmayı hedeflediğini hatırlatan İbrahim Burkay, Bursa iş dünyası olarak özel sektörün Ar-Ge yatırımlarını artırmak istediklerini vurguladı. Başkan Burkay, “Kaynaklarımızı her yıl biraz daha artırarak bambaşka bir BTSO olacağız. Görev süremiz bittiğinde sadece Türkiye’de değil, dünyada da konuşulan bir BTSO olacak” ifadelerini kullandı. BTSO’nun Gökmen projesi kapsamında Gökmen, Uzay ve Eğitim Merkezi ile ilgili olarak Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesi ile protokol imzaladıklarını hatırlatan İbrahim Burkay, “Proje ile 52 milyon TL Bursa’ya gelecek” dedi.
“PROJELER ARALIKSIZ SÜRECEK”
BTSO’da 2015 yılında hummalı çalışmaların ve projelerin aralıksız süreceğini belirten Başkan Burkay, “Birçok yeni projemiz 2015 yılında hayata geçecek. Bu projeleri birlikte yürüteceğiz. Bunlar sadece Bursa’ya değil, Türkiye’ye de değer katacak. Birlik ve beraberlik içinde güzel bir yıl geçirdik. İnşallah 2015 yılını da güzel geçiririz. 2014’te yaklaşık 2 bine yakın etkinlik yapmışız. Hiçbir şey yapmasanız, bile bunları takip etmek ciddi bir performans istiyor. Yönetim kurulu arkadaşlarıma, meclis başkanımıza, meclis üyelerimize, genel sekreterliğimize ve tüm oda personelimize teşekkür ediyorum” dedi.
“ALKIŞI HAK EDİYORSUNUZ”
Bursa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz da BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve Yönetim Kurulu üyelerine 2014 yılında yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür etti. Burkay, “2014 yılının son toplantısını gerçekleştirdik. Başkanımız ve yönetim kurulu üyelerimiz alkışı fazlasıyla hak ediyor” diye konuştu.