DARDANELSPOR, Ziraat Türkiye Kupası 2'nci eleme turunda 4-0 geriye düştüğü maçta Tokatspor'u 5-4 mağlup ederek mucizevi bir galibiyete imza atarken, Teknik Direktör Fatih Uygun, "Futbolcularım tarihe geçecek bir başarı elde etti" dedi. Türkiye'de ilk kez bir takımın resmi bir karşılaşmada 4-0 yenik duruma düştükten sonra gol yemeden rakibine üstünlük sağladığını öne süren Uygun, "Yıllardır futbolun içindeyim, böyle bir maç hatırlamıyorum. Yakın tarihte Fenerbahçe, Galatasaray ve Gaziantepspor'u 3-0 geriden gelip 4-3 mağlup etmişti. Ancak bizden başka hiçbir takım 4-0'dan 5-4 maç almadı. Bir ilki gerçekleştirdik. Dardanelspor'un adını tüm Türkiye'ye duyurduk" diye konuştu. 
Karşılaşma boyunca bir an bile yenilgiyi düşünmediklerini ifade eden genç teknik adam, "Tokatspor müsabakanın 35'inci dakikasında skoru 4-0 yapınca hepimiz şoke olduk. Fakat ben içimdeki inancı kaybetmedim. Futbolcularım da mağlubiyeti kabullenmemiş olacaklar ki, 2 gol atıp devreyi 4-2 bitirdik" dedi. Soyunma odasında öğrencileriyle yaptığı konuşmayı da aktaran Fatih Uygun konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Futbolcularıma kupa maçı oynadığımızı ve kaybedecek hiçbir şeyimizin olmadığını söyledim. İkinci 45 dakikaya 0-0 berabere başladığımızı varsaymalarını,  kazanmak için canlarını dişlerine takmalarını anlattım. Oyuncularım da işlerini iyi yaptı ve kazandık. Hepsiyle gurur duyorum."