KURBAN MANZARALARI
İzmir'de Kurban Bayramı'nın ilk günü kurban kesim ve satış yerlerinde ilginç olaylar yaşandı. İlk gün izdihamı nedeniyle trafik tıkandı. Sırtta, kucakta, çekilerek ve itilerek taşınan, yüksek gerilim hattı direği, kepçeye asılarak kesilen kurbanlık görüntüleri dikkat çekti. İzmir'in en yoğun kurban satış ve kesim yerlerinden biri olan Yeşildere yolu kıyısında sabah saatlerinden itibaren kalabalık arttı. Üç şeritli yolda sağ tarafta iki şeride kadar park eden araçlar nedeniyle sıkışıklık yaşandı. Polis zorlukla akışı sağladı. Yolun altında kalan satış yerin nedeniyle kurbanlıkları park ettikleri araçlara çıkarmakta vatandaşlar zorluk yaşadı. Kimi hem çekerek, hem iterek, kimi sırtında taşıyarak kurbanının getirdi. Merdivenlerde ise ilginç manzaralar ortaya çıktı. Dana ve koçlarını merdivenden çıkarmaya çalışan vatandaşlar binbir zorlukla mücadele etti. Kurbanlıkların inadı İzmirlileri ter içinde bıraktı.
İlk günden kurban fiyatları 450-500 TL'den 350 TL'ye kadar düştü. Yağışlı hava nedeniyle zor durumda kalan satıcılar, kurbanlıkların elde kalmasını istemedikleri için fiyatları indirdi. Belediyelerin açtığı Kurban Kesim yerlerinde uzun kuyruklar oluştu. Saatlerce sıra beklemek istemeyenler ise steril olmayan açık alanlarda, çareyi serbest çalışan kasaplara kurbanlarını kestirmekte buldu. Hem Yeşildere, Uzundere'de bu nedenle yine her bayramda yaşanan tanıdık görüntüler oluştu. Küçük çocuklarda kesimi en yakında izledi. Merkez dışındaki mahallelerde pek çok vatandaş da kesimini evinin bahçesinde, oto yıkama atölyelerinde veya açık bir alanda yaptı. En ilginç kesim yerleri ise Uzundere'de görüntülendi. Bir vatandaş kurbanlık danayı yüksek gerilim hattı direğinin altına asarak kesti. Pek çok kişi ise kurbanlık danalarını kepçe veya folkriftleri kullanarak kesmesi dikkat çekti.
Öte yandan Yeşildere, ihbar üzerine şehir dışından gelen iki kişi polis tarafından sahte döviz ile kurbanlık almaya çalıştıkları iddiasıyla yakalanarak gözaltına alındı.

Utku BOLULU/İZMİR, () -

FOTOĞRAFLI