Ferah IŞIK/DENİZLİ, () - ANKARA'da 95 kişinin öldüğü bombalı terör saldırısı, Denizli'de yaklaşık bin kişinin katıldığı eylemle protesto edildi. Kalabalık, 'Savaşa inat, inadına barış' sloganı attı.
Denizli'de, KESK, DİSK, TMMOB ve TTB'nin çağrısıyla, Candoğan Parkı önünde toplanan yaklaşık 1000 kişilik grup, terör saldırısını protesto etmek için Delikliçınar Meydanı'na yürüdü. Kalabalık sık sık 'Savaşa inat, inadına barış', 'Halk barış, Saray savaş istiyor', sloganları attı. Polisin çevrede önlem aldığı eylemde, olay çıkmadı. Delikliçınar Meydanı'nda saldırıda ölenler için saygı duruşunda bulunan topluluk, bir süre sessiz oturma eylemi de gerçekleştirdi.
Ardından TMMOB üyesi Mehmet Sarıca, grup adına açıklama yaptı. Sarıca, "Hiç kimse bu saldırının faili meçhul olduğunu söylemesin. Failleri biliyoruz. Biz bu bombaları tanıyoruz. Acımız büyük. Savaşa inat, barış diyoruz. Ölen arkadaşlarımızın anısını yaşatmak için inadına barış, inadına demokrasi mücadelemizi yükselteceğiz. Ölenler geri gelmeyecek ama bu ülkeye ille de barış gelecek" dedi.
Ardından konuşan ve Ankara'daki patlamanın tanıklarından olduğunu söyleyen bir eylemci, "Basın yazsın söylediklerimi. Orada bomba patladı, polis yaralılara müdahale edenlere gaz sıktı. Ben sağlık çalışanıyım. Biz bunları yaşadık" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

FOTOĞRAFLI